Zsóri: a Puskás-díj akkor ér valamit, ha folytatom a kemény munkát

2019. szeptember. 24., 19:01   |    

Zsóri: a Puskás-díj akkor ér valamit, ha folytatom a kemény munkát

A díjjal is aludt Zsóri Dániel a FIFA gálája után, aki már nagyon várja, hogy maga mögött hagyja sérülését és újabb gólokat szerezhessen - erről is beszélt, miután gépe Milánóból megérkezett Budapestre.

Zsóri Dániel a Puskás-díj első magyar győztese!

Zsóri Dániel a Puskás-díj első magyar győztese!

Lionel Messi és Juan Fernando Quintero előtt nyerte meg az év góljáért járó kitüntetést a Fehérvár 18 éves labdarúgója. A határon túli magyar játékos ollózó találatának akkor még a DVSC örülhetett, a későbbi bajnok Ferencváros ellen három pontot ért.

Tovább

Jöttek sorra a sztárok, de én már azt vártam, hogy vége legyen, hazamenjek edzeni, meccset játszani, gólokat szerezni – mondta a Milánóból való hazaérkezését követő sajtótájékoztatón Zsóri Dániel, aki hétfő este első magyarként vehette át az év legszebb góljáért járó Puskás-díjat a FIFA The Best gáláján.

A MOL Fehérvár FC futballistája elárulta, elsőként a szüleit hívta fel, a megkapott ereklyével pedig együtt aludt.

A 18 éves futballista kifejtette, a Puskás-díj nemcsak neki, hanem az egész országnak elismerés, majd hozzátette: de mit sem ér, ha innentől nem dolgozna keményen.

Azt megígérhetem, hogy mindent megteszek a sikeres pályafutásért 

– jelentette ki a 18 éves játékos, aki két hete sérüléssel küzd, de várhatóan szerdán, a csapattól külön elkezdhet tréningezni.

Az erdélyi Simonyifalváról származó Zsóri hangsúlyozta: ő magyarnak tartja magát, nem is nagyon beszél románul, így nem is kérdés, hogy adott esetben a magyar címeres mezt választaná.

Zsóri Dániel február 16-án, a Debreceni VSC színeiben a későbbi bajnok Ferencváros elleni hazai NB I-es találkozón a 81. percben csereként állt be élete első felnőtt élvonalbeli mérkőzésére, majd a 93. percben 15 méterről ballal a kapu jobb alsó sarkába ollózott 1–1-es állásnál, győzelemhez segítve ezzel csapatát. Ezért a gólért kapta meg a 2009-ben alapított Puskás-díjat.


A hírkategória további hírei

Szövetség
Bernben emlékeztek az 1954-es vb-döntőre
Szövetség
Ülésezett az Elsőfokú Licencadó Bizottság
Szövetség
Elhunyt Tatár György

2024-04-20 11:45:00

Elhunyt Tatár György

Szövetség
Elbúcsúztatták Juhász Pétert

2024-04-15 18:12:54

Elbúcsúztatták Juhász Pétert

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS