Zsóri Dániel a Puskás-díj első magyar győztese!

2019. szeptember. 23., 20:52   |    

Zsóri Dániel a Puskás-díj első magyar győztese!

Lionel Messi és Juan Fernando Quintero előtt nyerte meg az év góljáért járó kitüntetést a Fehérvár 18 éves labdarúgója. A határon túli magyar játékos ollózó találatának akkor még a DVSC örülhetett, a későbbi bajnok Ferencváros ellen három pontot ért.

Idén – a kitüntetés 2009-es megalapítása óta először – magyar játékos vehette át a Puskás-díjat. A FIFA The Best gálájára Zsóri Dániel utazhatott Milánóba, ugyanis február 16-án olyan gólt lőtt, ami nem csak a szurkolókat nyűgözte le (akik be is szavazták az év legszebb három találata közé), de a FIFA-legendákat is – a világsztár játékosok a Ferencváros elleni ollózást választották az év góljának.

A döntéshozók között pedig olyan egykori nagyszerű labdarúgók vannak, mint a brazil Ronaldo, Miroslav Klose, vagy Yaya Toure.

A még csak 18 éves játékost a kispadra nevezte Herczeg András a DVSC Ferencváros elleni OTP Bank Liga mérkőzésére. A 21. fordulóban a nagyváradi születésű Zsóri megkapta a lehetőséget, és csereként bemutatkozhatott az NB I-ben.

A 93. percben jött a beívelés Bódi Ádámtól, Zsóri felugrott és saját elmondása szerint gyerekkora óta gyakorolt ollózó mozdulattal felrobbantotta a Nagyerdei Stadiont – 2–1-re legyőzte a Loki a későbbi bajnokot.

A gólszerző azóta már a MOL Fehérvár FC-t erősíti. Hétfő este pedig minden magyar szurkoló neki szurkolt a The Best gálán. 

A díjátadó gálán Zsóri Dániel megköszönte családjának, játékostársainak és edzőnek a támogatást. 

Nagyon boldog vagyok, hogy első magyarként elnyertem a legnagyobb magyar futballistáról elnevezett díjat. De még nagyon az utam elején járok, folytatom tovább a munkát – fogalmazott nagyon szerényen a támadó.

Gratulálunk Zsóri Dánielnek a Puskás-díjhoz!

A FIFA-gála díjazottai:

Az év legjobb férfi játékosa: Lionel Messi (argentin, FC Barcelona)
Az év legjobb női játékosa: Megan Rapinoe (amerikai, Reign FC)
Az év férfi kapusa: Alisson Becker (brazil, FC Liverpool)
Az év női kapusa: Sari van Veenendaal (holland, Atlético Madrid)
Az év edzője férfi csapatnál: Jürgen Klopp (német, FC Liverpool)
Az év edzője női csapatnál: Jill Ellis (amerikai, Egyesült Államok válogatottja)
FIFA Puskás-díj (az év legszebb gólja): ZSÓRI DÁNIEL (a Debrecen színeiben, a Ferencváros ellen)
FIFA Fair Play-díj: Marcelo Bielsa és a Leeds United
Az év szurkolója: Silvia Grecco

Az Év férfi csapata:
Alisson Becker (brazil, FC Liverpool) - Mathijs de Ligt (holland, Ajax Amsterdam/Juventus), Sergio Ramos (spanyol, Real Madrid), Virgil van Dijk (holland, FC Liverpool), Marcelo (brazil, Real Madrid) - Luka Modric (horvát, Real Madrid), Frenkie de Jong (holland, Ajax Amsterdam/FC Barcelona), Eden Hazard (belga, Chelsea/Real Madrid) - Kylian Mbappé (francia, Paris Saint-Germain), Lionel Messi (argentin, FC Barcelona), Cristiano Ronaldo (portugál, Juventus)

Az Év női csapata:
Sari van Veenendaal (holland, Atlético Madrid) - Wendie Renard (francia, Olympique Lyon), Lucy Bronze (angol, Olympique Lyon), Kelley O'Hara (amerikai, Utah Royals), Nilla Fischer (svéd, VfL Wolfsburg/Linköpings FC) - Amandine Henry (francia, Olympique Lyon), Rose Lavelle (amerikai, Washington Spirit), Julie Ertz (amerikai, Chicago Red Stars) - Alex Morgan (amerikai, Orlando Pride), Megan Rapinoe (amerikai, Reign FC), Marta (brazil, Orlando Pride)


A hírkategória további hírei

Szövetség
Ülésezett az Elsőfokú Licencadó Bizottság
Szövetség
Elhunyt Tatár György

2024-04-20 11:45:00

Elhunyt Tatár György

Szövetség
Elbúcsúztatták Juhász Pétert

2024-04-15 18:12:54

Elbúcsúztatták Juhász Pétert

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS