UEFA-konferenciát rendeztek Budapesten - a licenc és a pénzügyi fair play volt a téma

2019. február. 25., 14:47   |    

UEFA-konferenciát rendeztek Budapesten - a licenc és a pénzügyi fair play volt a téma

A múlt héten nemzetközi továbbképzést tartott az UEFA Magyarországon, ezúttal licenc és pénzügyi fair play témakörben. Az európai szövetség felkérésére az MLSZ bemutatta saját Klublicenc és Pénzügyi Monitoring Rendszerének működését

Az elmúlt hetekben kétszer is Magyarországon jártak az UEFA biztonsági munkatársai, hogy a hazai labdarúgás résztvevőivel közösen megoldást találjanak a pirotechnika használatával kapcsolatos problémákra, valamint segítséget nyújtsanak a stadionok biztonságának javításában.

Ezúttal közel húsz ország licencszakemberei számára tartott továbbképzést az európai szövetség futballgazdasági kérdésekről, a workshopot dr. Gudra Tamás, az MLSZ gazdasági igazgatója, valamint Aleš Zavrl, az UEFA klublicenccel foglalkozó osztályának vezetője nyitotta meg. Az európai szövetség osztályvezetője kiemelte: az MLSZ licenceljárása példaértékű lehet az európai tagszövetségek számára, jól strukturált, átlátható rendszert építettünk fel az elmúlt években, ennek köszönhetően jóval hatékonyabbá vált a licenceljárási folyamat Magyarországon.

Az UEFA felkérésére az MLSZ klublicenc menedzsere, Reményi Gergely a résztvevő szövetségek képviselői előtt részletesen bemutatta a magyar szövetség licencstruktúráját, a licenceljárás és a Pénzügyi Monitoring Rendszer teljes folyamatát, illetve kitért arra, hogy az új licenceljárási folyamat és az új Pénzügyi Monitoring Rendszer elindítása milyen hatással volt a hazai klubok általános gazdasági helyzetének javulására.

A kurzus további részében az észt szövetség munkatársa tartott prezentációt az észt női labdarúgás rendszeréről, valamint az UEFA mutatta be új informatikai rendszerét, illetve saját licencszabályzatát, illetve útmutatót adott ahhoz, hogy a tagszövetségek miként tudnak megfelelni a licenceljárások során elvárt követelményeknek.


Címkék:

A hírkategória további hírei

Szövetség
Ülésezett az Elsőfokú Licencadó Bizottság
Szövetség
Elhunyt Tatár György

2024-04-20 11:45:00

Elhunyt Tatár György

Szövetség
Elbúcsúztatták Juhász Pétert

2024-04-15 18:12:54

Elbúcsúztatták Juhász Pétert

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS