M4 Sport – Az Év Sportolója Gála: légiósok közül kerül ki az év női labdarúgója

2018. január. 09., 13:51   |    

M4 Sport – Az Év Sportolója Gála: légiósok közül kerül ki az év női labdarúgója

Csütörtökön adják át az év sportolója díjakat a Nemzeti Színházban, a női labdarúgók mezőnyében Csiszár Henrietta, Jakabfi Zsanett és Vágó Fanni pályázik a címre.

Az Év Női Labdarúgója kategóriában is a Magyar Sportújságírók Szövetségének (MSÚSZ) tagjai szavaztak, a tízes listáról - ábécé sorrendben - Csiszár Henriettára, Jakabfi Zsanettre és Vágó Fannira érkezett a legtöbb voks, így közülük kerül ki a 2017-es év játékosa. Az MSÚSZ szavazásának végeredményét jövő csütörtökön, a Nemzeti Színházban sorra kerülő M4 Sport-Az Év sportolója gálán hirdetik ki. Közös a három döntősben, hogy mindannyian külföldön futballoznak, ketten közülük bajnoki és gólkirályi címet is ünnepelhettek 2017-ben.

Csiszár Henrietta (Bayer Leverkusen)

Klubszinten nem volt igazán sikeres Csiszár Henrietta éve, csapata, a Bayer Leverkusen ugyanis kiesett a Bundesligából, ugyanakkor elődöntőbe jutott a Német Kupában a Bayerrel. A magyar válogatott középpályása iránt spanyol élklubok is érdeklődtek nyáron, de Csiszár Henrietta végül maradt a németeknél, ahol vezéregyénisége együttesének, ami még akkor is megsüvegelendő teljesítmény, ha jelenleg a Bundesliga 2-ben játszik. A válogatott csapatkapitánya a nemzeti csapatban egészen kiválóan szerepelt 2017-ben, védekező középpályásként öt gólt szerzett, a románok és a horvátok ellen is duplázni tudott.

Jakabfi Zsanett (VfL Wolfsburg)

Legnevesebb női játékosunk 2017-es éve felemásra sikerült, az első félévben kiváló teljesítményt nyújtott, ezt követően azonban megsérült, és hosszú hónapokat volt kénytelen kihagyni. Csapata, a Wolfsburg addig tudott kiemelkedő teljesítményt nyújtani a Bajnokok Ligájában, ameddig Jakabfi Zsanett is erősítette sorait - a magyar csatár a tavaszi negyeddöntőben már nem léphetett pályára, együttese pedig alulmaradt a későbbi győztes Lyonnal szemben. Németországban 2017-ben is mindent megnyert, amit lehetett: bajnok- és kupagyőztes lett vele a VfL Wolfsburg, amelyet 2009 óta erősít a válogatott támadó.

Vágó Fanni (SKN St. Pölten)

Vágó Fanni 2015-ben csatlakozott az osztrák St. Pölten keretéhez, és rövid idő alatt a csapat első számú gólfelelőse lett. Együttese érkezése óta minden évben megnyerte a bajnoki címet, Vágó Fanni 2016-ban 19, 2017-ben 21 góllal lett osztrák gólkirálynő. A szegedi születésű támadó középpályás harmadik helyezett a válogatott örökranglistáján: az Ukrajna elleni vb-selejtezőn 99. alkalommal szerepelt a csapatban. Játékos pályafutása mellett, roppant tudatosan készül a jövőre is. Ebből a szempontból is nagy éve 2017: ősszel vehette át A-licences edzői diplomáját, minden bizonnyal a legfiatalabb, hasonló képesítéssel rendelkező magyar szakemberként.

 

 

 


A hírkategória további hírei

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS