Jelentkezési felhívás

2022. december. 08., 16:23   |

Jelentkezési felhívás

Jelentkezési felhívás a nehéz helyzetbe került időskorú, volt válogatott labdarúgók támogatási programjában való részvételre.

A nehéz helyzetbe került időskorú, volt válogatott játékosok támogatási programja (a továbbiakban: támogatási program) a Magyar Labdarúgó Szövetség (a továbbiakban: MLSZ) Elnöksége által létrehozott támogatási program, amelynek célja, hogy – a jelen felhívásban meghatározott feltételek fennállása esetén – rendszeres anyagi segítséget nyújtson nyugdíjas korú, egykori válogatott férfi és női labdarúgók számára.

I. A támogatási programban való részvételi jogosultság feltételei

A) A támogatási programban mérlegelés nélkül azon egykori férfi és női magyar válogatott labdarúgók jogosultak részt venni, akik az alábbi három jogosultsági feltétel mindegyikének megfelelnek:

1. legalább 5 alkalommal pályára léptek a férfi vagy női magyar felnőtt labdarúgó válogatottban, ÉS
  2. életvitelszerűen Magyarországon élnek, ÉS
  3. elérték az öregségi nyugdíjkorhatárt és/vagy állami nyugellátásban részesülnek.

B) Az A) ponttól eltérően a támogatási programban való részvétel lehetőségéről az MLSZ rászorultság alapján dönt azon egykori férfi és női magyar labdarúgók esetén, akik az alábbi feltételeknek megfelelnek:

• 1. legalább 200 magyarországi férfi vagy női NB I-es elsőosztályú mérkőzésen játszottak pályafutásuk során, ÉS
  • 2. életvitelszerűen Magyarországon élnek, ÉS
  • 3. elérték az öregségi nyugdíjkorhatárt és/vagy állami nyugellátásban részesülnek, és a nyugdíjuk összege nem éri el a 200.000 Ft-ot, azaz a kettőszázezer forintot.

C) A jelen támogatási programban való – A) vagy B) pont szerinti – részvételi jogosultság kizárólag az 1965. december 31. napját megelőzően született labdarúgókra terjed ki.

II. A támogatási program keretében nyújtott támogatás

A) A támogatási programban az I.A) pontban meghatározott jogosultság alapján résztvevők egy havi állami nyugdíját az MLSZ havonta minimum 100.000 Ft, azaz egyszázezer forint összegű támogatás nyújtásával egészíti ki úgy, hogy az egy havi állami nyugdíj és az MLSZ által havonta biztosított támogatás együttes összege elérje a 200.000,-Ft-ot, azaz a kettőszázezer forintot.

B) A támogatási programban az I.B) pontban meghatározott jogosultság alapján résztvevők egy havi állami nyugdíját az MLSZ olyan összegű támogatás nyújtáhsával egészíti ki, hogy az egy havi állami nyugdíj és az MLSZ által havonta biztosított támogatás együttes összege elérje 200.000,-Ft-ot, azaz a kettőszázezer forintot.

III. A támogatási programban való részvétel időtartama

A támogatási programban való részvételre sikeres regisztráció esetén a labdarúgók életük végéig jogosulttá válnak.

IV. A támogatási programban való részvételre történő regisztráció menete és a szerződéskötés

1. A támogatási programban való részvétel nem automatikus, hanem kérelemhez kötött.

2. A kérelem benyújtható
a) elektronikus űrlap kitöltésével és MLSZ részére való beküldésével IDE kattintva; VAGY
b) formanyomtatvány kitöltésével és az MLSZ részére történő eljuttatásával az alábbi módok valamelyikén:

• b1. labdarugoktamogatasa@mlsz.hu e-mail-címre történő megküldés, vagy
  • b2. MLSZ hivatalos levelezési címére (1386 Budapest 62. Pf. 906/1) történő megküldés, vagy
  • b3. MLSZ Központba (1112 Budapest, Kánai út 2.D.) történő személyesen eljuttatás.

A kitöltendő formanyomtatvány IDE kattintva tölthető le.

3. Az elektronikus űrlap vagy formanyomtatvány kitöltését követően másolatba kérjük a fenti elérhetőségek valamelyikére eljuttatni

• az öregségi nyugdíját megállapító határozat és
  • az utolsó havi nyugdíjszelvényt vagy banki átutalás esetén az átutalt nyugdíj összegét igazoló bankszámlakivonat
    másolatát.

4. A kérelem benyújtását követően az MLSZ megvizsgálja a kérelmező támogatási programban való részvételének jogosultsági feltételeit, majd az MLSZ munkatársai felveszik a kérelmezővel a kapcsolatot a támogatás folyósításához szükséges további teendők egyeztetése céljából.

5. A támogatási szerződés tervezete IDE kattintva érhető el.

6. A támogatási szerződés megkötésére kizárólag személyesen

a) az MLSZ 1112 Budapest, Kánai út 2.D. alatti székházában, vagy
    b) az MLSZ megyei igazgatóságain van lehetőség. Az MLSZ megyei igazgatóságainak címei és azok elérhetőségei IDE kattintva érhetők el.

V. A támogatás folyósításával kapcsolatos információk

1. A támogatás folyósításának kezdő hónapja a támogatás igénylésének hónapja, amennyiben a benyújtott támogatási kérelem alapján a támogatási szerződés mindkét fél részéről a támogatás igénylési hónapjának 15. napjáig aláírásra kerül. Amennyiben a támogatás igénylésének 15. napjáig a támogatási szerződés mindkét fél részéről nem kerül aláírásra, úgy a támogatás folyósításának kezdő hónapja a támogatás igénylését követő első hónap.
  2. A támogatás folyósítása minden hónap 20. napjáig a kérelmező által megadott bankszámlaszámra történő jóváírással történik meg.

VI. Kapcsolat

Kérdés esetén munkatársaink a labdarugoktamogatasa@mlsz.hu e-mail-címen vagy a +36-1-577-9500-as telefonszámon nyújtanak segítséget.

Budapest, 2022. december 8.

Letölthető dokumentumok

Címkék: