Elbúcsúztatták Kovács Ferencet

2018. június. 19., 17:06   |    

Elbúcsúztatták Kovács Ferencet

A pestszenterzsébeti temetőben kedd délután elbúcsúztatták Kovács Ferenc olimpiai bronzérmes labdarúgót.

Az egykori kiváló labdarúgótól és edzőtől Kozma Imre atya katolikus szertartás keretében búcsúzott, majd sport- és városvezetők elevenítették fel Kovács Ferenc eredményeit, sportemberi nagyságát.

Berzi Sándor MLSZ-alelnök a pályafutás mérföldkövei mellett kiemelte, hogy Kovács Ferenc sportemberi nagyságáért a Magyar Olimpiai Bizottság Fair play Bizottságától Életműdíjat kapott, amire nagyon büszke volt. Ez nagyon jellemezte, kifejezte személyiségét. Deutsch Tamás, az MTK elnöke, a MOB alelnöke úgy fogalmazott: a labdarúgásról, a játékosokról sokan sokfélét mondtak már, sokféleképp jellemezték őket, de Kovács Ferencre az illik leginkább, hogy maga volt a megtestesült elegancia. Beszédet mondott Tóth Balázs, a Puskás Akadémia igazgatója, Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere és Garancsi István, a Videoton FC klubtulajdonosa is. 

A búcsúztatáson - melyen közösségépítő erejét többen kiemelték - a család, korábbi csapattársak és játékosok, sportvezetők, szövetségi kapitányok, élvonalbeli edzők mellett részt vett Orbán Viktor miniszterelnök és Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke is. 

Elhunyt Kovács Ferenc

Elhunyt Kovács Ferenc

A játékosként a válogatottságig és a KEK-döntőig, edzőként a szövetségi kapitányságig és az UEFA-kupa-döntőig jutó Kovács Ferenc életének 84. évében, szerda délután váratlanul rosszul lett, és tragikus hirtelenséggel elhunyt. A legendás mesteredzőt – akit szakmai tudása mellett kiemelkedő emberi tisztesség jellemzett – az MTK Budapest, a Videoton FC és az MLSZ is saját halottjának tekinti.

Tovább


A hírkategória további hírei

Szövetség
Ülésezett az Elsőfokú Licencadó Bizottság
Szövetség
Elhunyt Tatár György

2024-04-20 11:45:00

Elhunyt Tatár György

Szövetség
Elbúcsúztatták Juhász Pétert

2024-04-15 18:12:54

Elbúcsúztatták Juhász Pétert

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS