Elbúcsúztatták Ihász Kálmánt

2019. március. 02., 15:06   |    

Elbúcsúztatták Ihász Kálmánt

A Vasas SC Fáy utcai Edzőcsarnokának aulájában családtagok, barátok, sporttársak, sportvezetők búcsúztak az olimpiai bajnok labdarúgó Ihász Kálmántól, aki január 31-én, életének 78. évében hunyt el.

Az angyalföldi klub legendás, életműdíjas játékosát szombaton délelőtt búcsúztatták széles körben a Fáy utcai sporttelep edzőcsarnokának aulájában.

A búcsúztató elején Nemcsák Károly színművész, a József Attila Színház igazgatója mondta el Kosztolányi Dezső Halotti beszéd című versét. Dunai Antal olimpiai bajnok labdarúgó a Magyar Olimpiai Bizottság, a Magyar Labdarúgó Szövetség és a XIII. kerületi önkormányzat nevében búcsúzott barátjától.

A játékostársak nevében Puskás Lajos korábbi válogatott labdarúgó emlékezett meg a tokiói olimpián a magyar válogatottal aranyérmes, a nemzeti csapatban 27 alkalommal szereplő, Európa-bajnoki bronzérmes, a Vasassal négy bajnoki címet szerző, MNK-kupa győztes, BEK-negyeddöntős, háromszoros Közép-Európa Kupa-győztes labdarúgóról.

A Vasas Sport Club, a Magyar Olimpiai Bizottság, a Magyar Labdarúgó Szövetség és Budapest XIII. kerületének Önkormányzata is saját halottjának tekintette Ihász Kálmánt.

Elhunyt Ihász Kálmán

Elhunyt Ihász Kálmán

Hosszú betegség után, 77 évesen elhunyt minden idők egyik legkiválóbb magyar balhátvédje, a 27-szeres válogatott Ihász Kálmán. A Vasas korábbi legendás játékosa a pályafutása csúcspontján, az 1964-es, tokiói olimpián aranyérmet nyert.

Tovább


Címkék:

A hírkategória további hírei

Szövetség
Ülésezett az Elsőfokú Licencadó Bizottság
Szövetség
Elhunyt Tatár György

2024-04-20 11:45:00

Elhunyt Tatár György

Szövetség
Elbúcsúztatták Juhász Pétert

2024-04-15 18:12:54

Elbúcsúztatták Juhász Pétert

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS