A labdarúgás mindenkié!

2021. december. 03., 12:55   |    

A labdarúgás mindenkié!

Mint minden esztendőben, december 3. idén is a fogyatékkal élő emberek világnapja. Ezen a héten az MLSZ partnerszervezetei által rendezett focitornák zajlottak az MLSZ Grassroots-program eseményeként, a Szövetség támogatással, közel kétszáz résztvevővel.

A Magyar labdarúgó Szövetség elkötelezett a fogyatékkal élő embertársaink sportolási lehetőségeinek és esélyeinek megteremtésében és megerősítésében. Az MLSZ az Európai Szövetség, az UEFA Grassroots-programján keresztül is igyekszik erősíteni azon meggyőződését, mely szerint a labdarúgás nem az elit sportja, éppen ellenkezőleg: bárki számára könnyen hozzáférhető, hasznos szabadidős tevékenység, ígya fogyatékkal élő társaink számára is.

A Szövetség elkötelezettsége nem új keletű: példaként említhető, hogy Szabó István vak focista 2017-ben az UEFA #EqualGame kampányának egyik arca lett; az UEFA beválasztotta az akkor induló #EqualGame kampányába, melyet a Magyar Labdarúgó Szövetség is teljes mértékben magáénak vallott és támogatott.

Az Equal Game kampány célja, hogy a focit mindenki számára egyformán elérhetővé, kirekesztéstől és előítéletekről mentes játékká tegye. A kampány azt hirdeti, a futball mindenkié – a férfiaké, a nőké, az épeké, a fogyatékkal élőké egyaránt. 

Emellett, az MLSZ Grassroots Igazgatósága közel egy évtizede minden esztendőben megrendezi az Esély Fesztivált, melyen a fogyatékkal élők és a hátrányos helyzetűek – mások mellett a középsúlyos értelmi fogyatékosok, a látássérültek, a hallássérültek, az állami gondoskodásban élők és a hajléktalanok – futballozhatnak szervezett keretek között, ezzel is segítve e csoportok társadalmi integrációját. Az Esély Fesztivál nagyon jó lehetőség a különböző szociális helyzetben élő sorstársak bemutatkozására, és a speciális labdarúgásuk szélesebb kör számára történő megismertetésére.

Az MLSZ, partnerszervezeteivel közösen, a Grassroots Szociális Labdarúgó Programban futballozó, fogyatékossággal és hátrányos helyzetben élő több ezer ember számára biztosít sportolási lehetőséget a rendezvényein mélyen egyetértve, magáénak vallva a Magyar Paralimpiai Bizottság jelmondatát: „Fogyatékosnak lenni nem jelenti azt, vesztesnek lenni!”


A hírkategória további hírei

Szövetség
Bernben emlékeztek az 1954-es vb-döntőre
Szövetség
Ülésezett az Elsőfokú Licencadó Bizottság
Szövetség
Elhunyt Tatár György

2024-04-20 11:45:00

Elhunyt Tatár György

Szövetség
Elbúcsúztatták Juhász Pétert

2024-04-15 18:12:54

Elbúcsúztatták Juhász Pétert

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS