Zágrábban folytatódott az UEFA PRO edzőképzés szakmai programja

2023. május. 10., 20:44   |    

Zágrábban folytatódott az UEFA PRO edzőképzés szakmai programja

A legmagasabb szintű edzőképzési tanfolyam hallgatói az elmúlt években rendszeres BL-résztvevő horvát GNK Dinamo Zagrebnél jártak tanulmányi úton.

A vizit során a klub működésének megismerése volt a cél a hallgatók számára, akik a későbbiekben a megszerzett tapasztalatokat a hazai klubok javára tudják majd kamatoztatni. A hallgatók között több korábbi válogatott labdarúgó is részt vett a szakmai programon, köztük Gera Zoltán, Hajnal Tamás, Juhász Roland vagy Waltner Róbert.

- A Dinamo Zagreb szakembereinek gyakorlati munkáját és a klub példaértékű piaci működését, illetve ezzel összefüggésben a kitűzött célok megvalósulásának feltételeit mutattuk be az UEFA PRO-licences hallgatók számára a horvát fővárosban. Többek között a játékosok és szakemberek kineveléséről, menedzseléséről esett szó. Szerintem a horvát klub meglátogatása nemcsak edzői oldalról tanulságos, hanem sportvezetői és tulajdonosi oldalról is példaértékű a munkájuk – nyilatkozta Fórián Zsolt, edzőképzési vezető azzal kapcsolatban, miért erre a klubra esett az MLSZ választása.

A tanfolyam hallgatói az út részeként több szakmai előadást hallgattak meg, valamint megtekintették a helyi U19-es csapat mérkőzését. Az előadók között volt Tomislav Butina akadémiaigazgató, Marko Vukelic operatív igazgató, Ivan Senzen, U19 vezetőedző, Andjelko Ivanjko akadémiai technikai igazgató, Marko Novak játékosmegfigyelő és Ivan Mijač akadémiai edző. A képzés hamarosan folytatódik, majd május 31. után a gyakorlati és elméleti vizsgával zárul.

A programon részt vevő hallgatók: Csizmadia Csaba, Gera Zoltán, Hajnal Tamás, Halász Kinga, Juhász Roland, Tímár Krisztián, Vanczák Vilmos, Vágó Fanni, Waltner Róbert, Bozsik József, Györök Tamás, Harmati Tamás, Horváth Péter, Kemenes Szabolcs, Makra Zsolt, Nagy Ádám, Pinezits Máté, Szalai Tamás, Székely Tibor Zoltán, Tóth Mihály Attila, Vas László és Vincze Richárd.


A hírkategória további hírei

Szövetség
Bernben emlékeztek az 1954-es vb-döntőre
Szövetség
Ülésezett az Elsőfokú Licencadó Bizottság
Szövetség
Elhunyt Tatár György

2024-04-20 11:45:00

Elhunyt Tatár György

Szövetség
Elbúcsúztatták Juhász Pétert

2024-04-15 18:12:54

Elbúcsúztatták Juhász Pétert

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS