Fesztiváloznak a veterán futballisták

2019. június. 19., 10:29   |    

Fesztiváloznak a veterán futballisták

Tizenegyedik alkalommal találkoznak a veterán focisták június 22-én Budapesten, az Angyalföldi Sportközpontban (ismertebb nevén „Láng pályán”).

A 2018/19-es tornasorozatban az ország 10 helyszínén csaptak össze a veterán futballisták, és a csoport győztesei szereztek jogot a fesztiválon való részvételre. Örülhet ugyanakkor a csoportmérkőzések két legjobb második helyezettje is, hiszen a versenykiírás szerint ők is szerepelhetnek a döntőben.

A 60 éven felüliek országos tornasorozatát és a fesztivált az Országos Veterán Labdarúgó Sport Egyesület (OVLSE) bonyolítja le, fő támogatója a Magyar Labdarúgó Szövetség.

A fesztiválon Debrecen, Kecskemét, Miskolc, Szeged, Szeged-Móraváros, Nagykanizsa, Siófok, Zalaegerszeg és Örkény csapatai, valamint a Pécsi VSK, a III.Ker. Union Veteránok és a Videoton vesz részt.

Újdonság, hogy idén külön csoportban mérkőznek meg egymással a határon túli magyar lakta területek képviselői. Dunaszerdahely (Szlovákia), Eszék (Horvátország), Lendva (Szlovénia), Topolya (Szerbia), Érmihályfalva (Erdély) mellett az OVLSE csapata alkotja a hat tagú csoportot.

A 12 csapatos döntő mérkőzései négyszer hármas csoportban zajlanak, majd következnek a helyosztók: a csoportgyőztesek az 1–4., a másodikok az 5–8., a harmadik helyezettek a 9–12. helyért folytatják a küzdelmet.

A Veterán Fesztiválon Nyilasi Tibor, az MLSZ elnökségi tagja; Kovács Szilveszter, az MLSZ Grassroots Osztályának igazgatója; Répás Béla, az MLSZ Fair Play, Grassroots, és Kisebbségi Bizottságának tagja; Garami József mesteredző; Nemcsák Károly színművész, színházigazgató, valamint Őze Tibor, az Országos Veterán Labdarúgó Sport Egyesület Elnöke is részt vesz, ahogy Csank János és Szabó György is, akik egyben a torna sorozat nagykövetei is.

A tornasorozat népszerűsítését az elmúlt 11 évben veterán futball „nagykövetei” végezték, akik döntő többsége egykori ismert élvonalbeli játékos és edző.


A hírkategória további hírei

Szövetség
Bernben emlékeztek az 1954-es vb-döntőre
Szövetség
Ülésezett az Elsőfokú Licencadó Bizottság
Szövetség
Elhunyt Tatár György

2024-04-20 11:45:00

Elhunyt Tatár György

Szövetség
Elbúcsúztatták Juhász Pétert

2024-04-15 18:12:54

Elbúcsúztatták Juhász Pétert

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS