Válogatottak Klubja: Vár a magyar öregfiúk-válogatott

2019. március. 05., 10:25   |    

Válogatottak Klubja: Vár a magyar öregfiúk-válogatott

Megtartotta idei első, összességében már tizenhatodik összejövetelét a Válogatottak Klubja. A hagyományoknak megfelelően ezúttal is a Hotel Gellért különtermében találkoztak a magyar labdarúgás egykori nagyságai.

A baráti találkozón elsőként egyperces néma főhajtással emlékeztek meg a nemrégiben elhunyt Vasas-legendáról, Ihász Kálmánról és a jelenlévők sokaságának sikereit dokumentáló, egy nappal korábban elhunyt Farkas József sportfotósról. Ezután Rákosi Gyula, - aki február 14-én a Nemzeti Színházban, az Év sportolója Gálájának keretében MLSZ- életműdíjat vehetett át dr. Vági Márton főtitkártól - kapott nyíltszíni tapsot, mely utólag is igazolta a díj odaítélésének indokoltságát. Ezt követően Borbély Zoltán moderálása mellett Bazsánt József, az öregfiúk-válogatott menedzsere és Gellei Imre, a csapat szakmai irányítója, „szövetségi kapitánya” tartott rövid ismertetőt, mely során a klubtagok tájékoztatást kaptak a tavaly megalakult Magyar Öregfiúk Válogatott eddigi tevékenységéről és terveiről.

Mindkét szakember mondanivalójának középpontjában az állt, hogy a rendelkezésre álló rövid idő alatt is egy olyan közösség alakult ki, mely egymás tiszteletén alapul, és amelynek elsődleges célja az örömfutball. A beszámolót Csiki Károly csapatvezető egészítette ki a csapat megalakulásának előzményeit felidézve, majd Esterházy Márton könnyed stílusban beszélt az együttessel kapcsolatos eddigi tapasztalatairól, igyekezve kedvet csinálni azoknak a társainak, akik még nem csatlakoztak a Magyar Öregfiúk Válogatotthoz. A program formális részének végeztével, a hagyományoknak megfelelően jó kedélyű beszélgetések és a régmúlt sikereinek felidézésével folytatódott a találkozó, mely a késő délutáni órákban ért véget.


A hírkategória további hírei

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS