A 13. alkalommal rendezték meg a válogatottak délutánját

2018. február. 20., 10:53   |    

A 13. alkalommal rendezték meg a válogatottak délutánját

Hétfőn tizenharmadik összejövetelét tartotta a Gellért Szálló különtermében a Válogatottak Klubja.

A délután házigazdája, dr. Borbély Zoltán köszöntötté a szép számú megjelentet, majd rövid megemlékezést tartott a 2018. február 3-án, 82 éves korában elhunyt olimpiai bajnok labdarúgóról és kitűnő, világhírű játékvezetőről, Palotai Károlyról. A klubtagok néma főhajtással adóztak szeretett társuk emléke előtt, aki három világbajnokságon és három olimpián vett részt, két BEK-döntőt, számos rázós mérkőzést bíztak rá.

Ezt követően Nemcsák Károly, a színészválogatott csapatkapitánya, Borsi László az újságíró-válogatott csapatkapitánya és Forgács István színész a Színházak Éjszakája mintájára életre hívandó Stadionok Éjszakája programsorozat tervezetét ismertették. A szervezők valamennyi első- és másodosztályú klubot megkeresték ötletükkel, és ajánlásokat fogalmaztak meg annak érdekében, hogy szeptember 7-én a klubok közönségvonzó programokkal csalogassák a sportot szerető nézőket, szurkolókat a stadionjaikba. Nemcsák Károly külön kiemelte, fontos lenne az egykori válogatott játékosok, klublegendák részvétele a programokban.

Ezután Komora Imre rögtönzött szónoklata derítette jókedvre a klubtagokat. A Budapesti Honvéd egykori labdarúgója, olimpiai bajnoka, a klub egyik legeredményesebb edzője, egykori szövetségi kapitány kifejezte tiszteletét, nagyrabecsülését és szeretetét a klub tagságának, egyszersmind megköszönte az MLSZ-nek, az esemény szervezőinek a gondoskodást, amellyel a korábbi sikerek részeseit körülveszik, és méltatta a korábbi értékek megóvására tett erőfeszítéseket. A Honvéd sikercsapatának edzője komoly dramaturgiai érzékről tanúságot téve Petőfi Sándor: Szülőföldemen című versének elszavalásával zárta nagy tetszést kiváltó, rögtönzött performanszát. Az estébe nyúló összejövetel a szokásoknak megfelelően kötetlen beszélgetéssel, történetek felelevenítésével ért véget.


A hírkategória további hírei

Szövetség
Ülésezett az Elsőfokú Licencadó Bizottság
Szövetség
Elhunyt Tatár György

2024-04-20 11:45:00

Elhunyt Tatár György

Szövetség
Elbúcsúztatták Juhász Pétert

2024-04-15 18:12:54

Elbúcsúztatták Juhász Pétert

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS