Válasz a Spartacus 1928 Egyesület nyílt levelére

2014. január. 14., 16:18   |    

Válasz a Spartacus 1928 Egyesület nyílt levelére

A nyíregyházi szurkolók egy csoportja nyílt levélben kifogásolta csapata mérkőzéseinek kezdési időpontját.

Az NB II-es bajnokság névadó szponzorának, a NESS HUNGARY Kft-nek, valamint a televíziós jogdíjaknak köszönhetően a 2013-2014-es bajnoki évadban a másodosztályú sportszervezeteknek minden korábbinál lényegesen nagyobb összeget, több mint 760 millió forintot oszt ki az MLSZ. A Nyíregyházi Spartacus csak ebben a fél évben több tízmilliós nagyságrendű bevételhez jutott a televíziós pénzekből, és a bajnokságban várható előkelő helyezése alapján ez az összeg jelentősen tovább nőhet. További pozitív eredmény, hogy Nyíregyháza labdarúgása a TAO rendszer keretében több száz millió Ft-os támogatáshoz jutott, és nem utolsó sorban a Kormány az előző év végén döntött a nyíregyházi futballstadion mintegy egymilliárd forintos felújításáról, azok után hogy, az MLSZ korábban az Országos Pályaépítési Program keretében az önkormányzattal közösen nagy méretű füves pályát épített a futballozni vágyók számára. Így Szabolcs-Szatmár-Bereg megye székhelyére is elmondható, ami országos szinten igaz, hogy soha ilyen figyelem nem jutott a labdarúgás hátterének fejlesztésére.

A szövetség a fenti tényekkel cáfolja azt a valótlan állítást, hogy az MLSZ-ben elfeledkeztek a nyíregyházi labdarúgásról.

Az MLSZ Versenybizottságának – az érintett sportszervezetekkel egyeztetett – döntése alapján, a jelenleg a NESS Hungary Ligát vezető Nyíregyházi Spartacus a Zalaegerszeg elleni (március 28., 15.30), és a Gyirmót elleni hazai (április 25. 15.30) valamint a Dunaújváros elleni idegenbeli mérkőzését (február 28. 14.30) péntek délutáni időpontokban játssza. A nyíregyházi szurkolók egy csoportja nyílt levélben kifogásolja a mérkőzések kezdési időpontját.

A szurkolói csoport észrevétele nem alaptalan, érthető is, ám a szövetség döntése nem öncélú. Annak meghozatalakor kellően körültekintően, minden körülményt mérlegelve járt el, az szakmailag megalapozott. Az MLSZ célja az, hogy a másodosztályban is professzionálisan működő sportszervezetekkel együttműködve, fenntartható módón, gazdaságilag stabil, átláthatóan gazdálkodó, szakmailag fejlődni képes csapatokat versenyeztessen, így javítva, emelve a magyar labdarúgás színvonalát.

Az MLSZ a sportszervezetekkel egyeztetve igyekszik megfelelni a szurkolói igényeknek, de a csapatok költségvetésének jelentős részét kitevő vagyonértékű jogok ellenértéké5 biztosító partner igényeit is szem előtt kell tartanunk.

Az MTVA értelemszerűen a bajnoki cím egyik fő esélyesének mérkőzését tűzi műsorra, hiszen ez hozhat nézettséget, ez bír reklámértékkel. Az MLSZ versenyszabályzata előírja, hogy a Versenybizottság a sportág népszerűsítése okán a legjobb csapatok mérkőzéseinek közvetítését preferálja.

A sajtóban is napvilágot látott információk szerint a Kormány – az MLSZ szakmai javaslata alapján – közel egy milliárd forintot biztosít Nyíregyházának az elkövetkező években stadionfelújításra, rekonstrukcióra. Ezen tények ismeretében is teljesen alaptalan az a levélben megfogalmazott vádaskodás, miszerint az MLSZ-nek nem fontos Nyíregyháza.

A Szövetség döntéseit minden esetben a versenysemlegesség, a méltányosság és a fair play-szellem határozza meg.

Az MLSZ bízik abban, hogy az érintett szurkolói csoport is belátja, hogy a levélben kifogásolt pillanatnyi kényelmetlenség elviselése hozzájárulhat ahhoz, hogy szeretett csapatuk hosszú távon sikeres, gazdaságilag stabil legyen és ezáltal további sok örömöt szerezzen drukkereinek.

A hírkategória további hírei

Szövetség
Bernben emlékeztek az 1954-es vb-döntőre
Szövetség
Ülésezett az Elsőfokú Licencadó Bizottság
Szövetség
Elhunyt Tatár György

2024-04-20 11:45:00

Elhunyt Tatár György

Szövetség
Elbúcsúztatták Juhász Pétert

2024-04-15 18:12:54

Elbúcsúztatták Juhász Pétert

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS