Az UEFA jövő heti kongresszusa volt a téma Budapesten

2019. január. 30., 18:53   |    

Az UEFA jövő heti kongresszusa volt a téma Budapesten

A szokásos éves regionális találkozón a jövő heti UEFA kongresszus várható döntései uralták a témát. A közgyűlés napirendjén fontos személyi kérdések is szerepelnek: megújul az UEFA végrehajtó bizottsága és újabb ciklusra megválasztanak FIFA-alelnököket is. Ez alkalomból a kandidálók többsége megragadta a lehetőséget, és személyesen mutatta be elképzeléseit, Budapesten.

Most már évek óta azzal kezdődik az esztendő, hogy 8 ország (Ausztria, Csehország, Lengyelország, Liechtenstein, Magyarország, Németország, Svájc és Szlovákia) labdarúgásának vezetői találkoznak, és megvitatják az ellőttük álló feladatokat, aktuális nemzetközi kérdéseket.

Ebben az évben újra Budapest adott otthont a találkozónak. A szokásos témakörök mellett a megbeszélések jelentős részében az UEFA- és FIFA-tisztségre pályázók ismertették elképzeléseiket, véleményüket a nemzetközi labdarúgásról.

Összesen 17 országból 36 résztvevője volt a rendezvénynek, akik a jövő héten Rómában ismét találkoznak az UEFA kongresszusán. A jövő évi regionális egyeztető értekezletet Szlovákiában tartják.


A hírkategória további hírei

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS