2024. május. 10., 12:59   |

Az MLSZ Elsőfokú Licencadó Bizottsága 2024. április 23-i első ülését követően május 10-én ismét ülésezett és elbírálta azon 2024/25. évi nemzetközi (UEFA), nemzeti első osztályú (NB I-es), nemzeti másodosztályú (NB II-es) és nemzetközi (UEFA) női licenckérelmeket, amelyek esetében az első ülésen hiánypótlás került kiírásra.

A Bizottság a sportszervezetek által benyújtott dokumentumok értékelését követően az alábbiakban részletezett döntéseket hozta meg. Azon sportszervezetek, amelyek licenckérelmét a Bizottság az első ülésén már elfogadta, a lenti listában nem kerültek külön feltüntetésre.

Nemzetközi (UEFA) és nemzeti első osztályú (NB I-es) klublicencet kapott:

1. MEZŐKÖVESD ZSÓRY FUTBALL CLUB KFT.

Nemzeti másodosztályú (NB II-es) klublicencet kapott:

1. BFC SIÓFOK SPORTSZOLGÁLTATÓ KFT.
2. BVSC LABDARÚGÓ NONPROFIT KFT.

Az Elsőfokú Licencadó Bizottság a Szombathelyi Haladás Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft. nemzeti első osztályú (NB I) licenckérelmét elutasította.

Az Elsőfokú Licencadó Bizottság döntése ellen a döntés kézhezvételétől számított nyolc napon belül lehet fellebbezést benyújtani, melyről döntést a Fellebbviteli Licencadó Bizottság hoz. A 2024/25-ös bajnoki szezonra licencet kapott klubok végleges listáját az MLSZ legkésőbb 2024. május 31-ig köteles megküldeni az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) felé.