Ülésezett az Elsőfokú Licencadó Bizottság

2014-04-29 17:43:13   |   nyomtatás

Ülésezett az Elsőfokú Licencadó Bizottság

Az elsőfokú Licencadó Bizottság, a klublicenc alapeljárás részeként, kedden megtartotta első ülését.

A Magyar Labdarúgó Szövetség februárban indította el a 2014-2015-ös klublicenc eljárást, az egyesületek március 14-ig nyújthatták be a licenckérelmeket, majd március 21-ig a licenceljáráshoz szükséges dokumentumokat. A Licencadó Bizottság április elején ellenőrizte a licenckérelmezők felé visszajelzett formai hiányosságok pótlásának teljesítését, majd a licenckérelmezők dokumentumait kinevezett szakértők vizsgálták meg. A második hiánypótlási határidő április 18-ig tartott, kedden pedig az Elsőfokú Licencadó Testület megtartotta első ülését.

Az ülésen a Bizottsági Tagok értékelték az MLSZ Klublicenc Adminisztrációhoz határidőben beérkezett kérelmeket. Az értékelések eredményeképpen a Bizottság 5 licenckérelmező esetében adott meg a nemzetközi kupaszereplésre is feljogosító UEFA/NB I-es klublicencet, 6 licenckérelmező esetében adott meg NB I-es klublicencet és 10 licenckérelmező esetében adott meg NB II-es klublicencet.


A hiánypótlásra kötelezett licenckérelmezők május 9-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, információkat vagy végezhetik el a megkívánt tevékenységeket. Az Elsőfokú Licencadó Testület május 14-én tartja második ülését, a testület ekkor dönt a licenckérelem megadásáról vagy elutasításáról.

Elutasító nyilatkozat kézhezvétele esetén a licenckérelmező május 23-ig nyújthatja be fellebbezését, a Fellebbviteli Licencadó Testület május 27-én döntést hoz a fellebbezések ügyében, majd május 30-án küldi meg a licenclistát az UEFA részére.

A licenceljárás eredményéről részletes tájékoztatást az Elsőfokú Licencadó Testület május 14-i ülését követően ad a szövetség.

Címkék:

A hírkategória további hírei

Szövetség
Elhunyt Lázár Bence

2018-02-22 14:27:50

Elhunyt Lázár Bence

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • MOL

Szponzoraink

  • Merkantil Bank
  • Groupama Biztosító
  • Förch
  • Jet Sol