Újra halasztott az UEFA

2020. december. 18., 10:30   |

Újra halasztott az UEFA

Több utánpótlástorna elmarad, másokat későbbi időpontra halasztott az Európai Labdarúgó-szövetség. Legkorábban tavasszal léphetnek pályára a fiatalok.

A koronavírus-járvány miatt az UEFA már a nyár végén több korosztályos tornát eltörölt, illetve későbbi időpontra halaszott. Az európai szövetség jövő évre tolta el a 2020-2021-es idény eredetileg őszre tervezett Eb-selejtező tornáit is, valamint csökkentette az Európa-bajnoki selejtező mérkőzések számát – elitkör helyett rájátszást tervezett. Ezek alapján 2020-ban egyetlen tétmérkőzést sem játszottak az utánpótlás-válogatottak.

Az év végén az UEFA úgy határozott, a világjárvány miatt eltörli a női és férfi U17-es Eb-t, így tehát a selejtezőket is.

Az egyszer már őszről februárra halasztott selejtező minitornáját a női U19-es válogatottak áprilisban játsszanák le; míg a férfi U19-es együttesek márciusban szerepelnének a seljetező első felvonásában.

A továbbjutók az elitkör helyét átvevő, egymérkőzéses rájátszásban harcolhatják ki az Eb-kvalifikációt, majd a női döntőt júliusban vagy augusztusban, Fehéroroszországban rendeznék meg; a férfiakét pedig júliusban, Romániában tartanák, ha a járványhelyzet mindezt lehetővé teszi.

Címkék: