Három angol sztárcsapat is a Puskásban játssza nemzetközi kupameccsét

2021. február. 07., 13:54   |    

Három angol sztárcsapat is a Puskásban játssza nemzetközi kupameccsét
Fotó: UEFA

A Puskás Arénában fogadja a magyar válogatott játékosokat is foglalkoztató RB Leipzig a hatszoros BL-győztes Liverpoolt a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, február 16-án. Két nappal később, február 18-án az osztrák Wolfsberger AC és az angol Tottenham mérkőzik meg egymással az Európa-ligában, február 24-én pedig érkezik a Borussia Mönchengladbach és a Manchester City is.

A Gulácsi Pétert, Willi Orbánt és Szoboszlai Dominikot is foglalkoztató RB Leipzig a Németországban érvényes beutazási tilalom miatt kényszerül semleges helyszínen játszani a február 16-i Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő első felvonását, a német csapat döntése értelmében a Puskás Arénában fogadja az angol Liverpoolt. A koronavírus-járvány miatt nézők nélkül rendezik meg a párharcot, amelynek szervezője hivatalosan a német Lipcse együttese, mely az UEFA ajánlását is figyelembe véve választotta ki a budapesti helyszínt.

Nem sokkal később a Borussia Mönchengladbach is bejelentette, hogy a Puskás Arénában fogadja a Manchester City csapatát a BL-nyolcaddöntőben. A találkozó február 24-én, 21.00 órakor kezdődik, zárt kapuk mögött.

A két BL-összecsapás között után egy EL-találkozónak is otthont ad a Puskás Aréna: a Liverpool és a Manchester City után egy harmadik angol sztárcsapat, a Tottenham is a Puskás Arénában játssza le soros nemzetközi kupameccsét: február 18-án, 18.55-től a Wolfsberger AC-Tottenham Hotspur Európa-liga-mérkőzést rendezi meg a magyar fővárosban az UEFA, szintén zárt kapuk mögött.

Magyarország minden rangos labdarúgó eseménynek örömmel ad otthont. Az elmúlt évtized infrastruktúra-fejlesztéseinek köszönhetőn rendelkezünk olyan létesítményekkel, amelyek alkalmasak nagyszabású sportesemények lebonyolítására.

A közelmúltban sikerrel rendeztek női Bajnokok Ligája-döntőt, illetve első alkalommal nézőkkel a koronavírus-járvány első hulláma után férfi Szuperkupa-döntőt hazánkban. Magyarország a nyári időszakban helyszíne volt semleges pályaként az európai kupamérkőzések selejtezőinek. Itt fogadta a Juventust és a Barcelonát is a Ferencváros a Bajnokok Ligája csoportkörében. A szervezéssel, a rendezéssel mind az európai szövetség, mind a résztvevő csapatok és a szurkolók is maximálisan elégedettek voltak, és a gyakorlatban is vizsgázott a stadionban a gólvonal-technológia és a videóbíró-rendszer.

A nyáron az EURO2020-nak, vagyis a férfi Európa-bajnokságnak leszünk társházigazdái, valamint szintén 2021-ben társrendezői leszünk az U21-es Európa-bajnokságnak, továbbá Budapest 2023-ban rendezhet Európa-liga-döntőt is.


A hírkategória további hírei

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS