Neves külföldi szakemberektől is tanulhatnak a magyar edzők

2020. január. 30., 11:28   |    

Neves külföldi szakemberektől is tanulhatnak a magyar edzők

A napokban a francia szövetség edzőképző központjának igazgatója, Franck Thivilier érkezett hozzánk, jövő héten a cseh szövetség edzőképzésének irányítója tart előadást a magyar edzőknek.

A magyar edzők az elmúlt három évben több mint harminc hazai rendezésű konferencián képezhették magukat, és kaphattak rálátást a nemzetközi szakmai trendekre. Néhány hete a Jürgen Klopp-pal is együtt dolgozó Bódog Tamás tartott vendégelőadóként nagy sikerű előadást, legutóbb pedig a világbajnoki címvédő franciák egyik nemzetközi hírű szakembere, az UEFA Jira-panel tagja, Franck Thivilier látogatott hozzánk, és tartott több mint száz magyar edző előtt konferenciát, melynek  fő témája a teljesítményoptimalizáció volt, a mentális aspektusok szemszögéből megvizsgálva.

Az előadáson résztvevő magyar edzők rengeteg hasznos és továbbgondolásra érdemes információhoz jutottak, Franck Thivilier pedig a hallgatói érdeklődés alapján további együttműködést, tapasztalatcserét javasolt az edzőképzés terén.

Február 4-én ismét egy érdekesnek ígérkező szakmai konferenciára látogathatnak el a magyar szakemberek: a cseh utánpótlásképzés elmúlt években tapasztalt látványos fejlődésében is szerepet vállaló Antonin Plachy, a cseh edzőképzés igazgatója ad elő Győrben a 7-14 éves labdarúgók utánpótlásképzéséről.

– Örülök, hogy a magyar edzők egyre nyitottabbá válnak, és a tanulás, információszerzés felé fordulnak. Ezt mutatja, hogy a legutóbbi konferencia végén közel ötven kérdést válaszolt meg a francia edzőképzés igazgatója, ráadásul az időhiány miatt sokan már nem is tudták feltenni kérdésüket – mondta Sisa Tibor, az MLSZ edzőképző központjának igazgatóhelyettese, az UEFA Jira-panel tagja. – A külföldi szakemberek előadásai rendkívül hasznosak, de úgy gondolom, a labdarúgásunkat a magyar tradíciók felhasználásával, további kidolgozásával érdemes fejleszteni. A sok-sok évnyi külföldről behozott elmélet, módszertan megmutatta, hogy nem a másolás a megoldás, hanem a saját utunkon kell haladnunk. Természetesen, ami segíti, építi a munkánkat, azt be kell építeni, ezért nagyon fontos, hogy felhasználjuk a külföldi tudást, tapasztalatot.


A hírkategória további hírei

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS