Új sportigazgatót nevezett ki az MLSZ

2020. május. 08., 12:59   |    

Új sportigazgatót nevezett ki az MLSZ

Dr. Barczi Róbert az elmúlt években a hazai labdarúgásban betöltött vezetői munkaköreinek köszönhetően sokrétű sportvezetői tapasztalattal rendelkezik, valamint versenyigazgatói tisztségéből adódóan rálátása van a hazai felnőtt- és utánpótlásfutballra. A sportigazgató munkáját a szakmai bizottsággal szoros együttműködéssel végzi, és közvetlen segítője Fehér Csaba lesz. A női szakág is új vezetőt kapott: Kiss László az utánpótlás-nevelésre helyezi a hangsúlyt.

Barczi Róbert kinevezését követően az mlsz.hu-nak elmondta: „Az MLSZ elnöksége által az elmúlt években megteremtett alapot kell felhasználni arra, hogy egy szemléletváltással új irányba mozduljon el a labdarúgásunk. A következő időszakban minden a futballért tenni akaró emberrel szeretnék együtt dolgozni, a futballközösség minden tudására és tapasztalatra szükség van, leginkább az utánpótlás terén, ahol igazi fordulatra van szükség. A nemrégiben generációváltáson átesett Szakmai Bizottság komoly szellemi hátteret biztosít ahhoz, hogy ez a szemléletváltás megvalósuljon.”

A sportigazgató kiemelte, a szövetség jelen pillanatban minden idegszálával a bajnokságok befejezésére koncentrál, hiszen jelenleg a legnagyobb kihívást a helyzet kezelése jelenti. Mint hozzátette, a bizottságban tagként szerepet vállaló, nemzetközi tapasztalattal rendelkező volt válogatott labdarúgó, Fehér Csaba a jövőben csatlakozik az igazgatóság munkájához.

A labdarúgó, utánpótlás- és felnőtt edzői múlttal is rendelkező dr. Barczi Róbert több mint 10 éve tevékenykedik sportvezetőként, egy évig a Nyíregyháza Spartacus ügyvezető igazgatója volt, öt évig az MLSZ Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei igazgatójaként dolgozott, illetve öt és fél évig megyei szövetségi főtitkári posztot töltött be.

2015-től mostanáig az MLSZ Versenyigazgatójaként dolgozott, eközben megszerezte az UEFA CFM oklevelét, az európai szövetség az utóbbi években mérkőzésellenőrként (UEFA Delegate) számított munkájára. Tagja az UEFA Játékos Státuszi, Átigazolási és Ügynöki, valamint Mérkőzésügynöki Bizottságának, valamint megszerezte a Master's European Sports Government nemzetközi diplomát is.

A május 5-étől kinevezett Barczi Róbert mellett Kiss László is a szövetség szakmai munkáját erősíti a jövőben. A 33-szoros válogatott támadó, aki 2010 és 2013 között női szövetségi kapitányként dolgozott. „Szeretném, ha lendületet kapna a női utánpótlás-labdarúgás és a szakemberképzés, hiszen ezek jelentik az alapot a további fejlődéshez. A női utánpótlás-nevelő programnak a fiú programmal egyenértékűvé kell válnia” – mondta el a női szakágvezető.


A hírkategória további hírei

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS