Tarolt a futball az M4 Sport Év Sportolója Gálán

2021. január. 11., 21:23   |    

Tarolt a futball az M4 Sport Év Sportolója Gálán

Négy kategóriában is a labdarúgás képviselői nyertek a Magyar Sportújságírók Szövetsége által immár 63. évben megrendezett év sportolója szavazáson.

A 2020-as teljesítmények alapján a hétből négy kategóriában kerültek labdarúgók a legjobb három közé, mi több, ezek közül három kategóriában többen is. Az év csapatai között a magyar labdarúgó-válogatott és a Ferencváros is bekerült a legjobb háromba, az év edzője kategóriában Marco Rossi és Szerhij Rebrov jutott a legjobbak közé, míg az év férfi játékosa kategóriában Gulácsi Pétert és Szoboszlai Dominikot jelölték a díj várományosai közé. Az év sportpillanata kategóriában Szoboszlai Dominik Izland elleni Eb-pótselejtezős gólja volt az elismerés esélyese.

A magyar válogatott 2020-as sikereire (az Eb-részvétel kiharcolása és a Nemzetek Ligája-csoport megnyerése) jellemző, hogy mind a négy kategóriában győzelemre váltotta a jelölést a nemzeti csapat.

A Nemzeti Színházban rögzített gálán első alkalommal az Év sportpillanata kategóriában szólítottak labdarúgót: a győztes - aki videóüzenetben mondott köszönetet az elismerésért - Szoboszlai Dominik az izlandiaknak lőtt, Európa-bajnoki részvételt érő győztes gólja lett. A díj odaítélésében a szurkolók is segítettek, a legjobb háromba azok a pillanatok kerültek be, amelyekre a legtöbben szavaztak az m4sport.hu-n. A háromból végül egy szakmai zsűri választotta ki a végső győztest.

A következő, virtuális díjátadón az korábbi BL-győztes olasz futballedző, Fabio Capello köszöntötte honfitársát, az Év edzője kategória győztesét, a kisebb szemműtétje után napszemüvegben bejelentkező Marco Rossit. Capello elárulta, hogy édesapja Magyarországon, Hímesházán született, ezért részben magyar vér csörgedez az ereiben.

"Ha magyar vér nem is csörgedez bennem, de félig magyarnak érzem magam. A nagyapám nagy rajongója volt az Aranycsapatnak, ezért duplán is büszke vagyok arra, hogy a magyar válogatott szövetségi kapitánya lehetek. z az egész csapat és a stáb elismerése, nem csak az enyém. Ez mindannyiunk közös sikere! Nekem az a legfontosabb, hogy a magyar embereknek örömet tudtunk szerezni. Erre vagyok a legbüszkébb".

Az Év csapata kategóriában a férfi labdarúgó-válogatottra szavaztak a legtöbben, a győztesnek járó díjat a nemzeti csapatban idén győztes góllal debütáló Könyves Norbert vette át Gereben Lívia válogatott kosárlabdázótól.

Végül az Év férfi sportolója is futballista lett: a legtöbb szavazatot Szoboszlai Dominik kapta a sportújságíróktól. A gála 63 éve íródó történetében először fordult elő, hogy a kategória győztese csapatsportágból érkezett.

"Mint olvastam, én lettem az első, aki csapatsportolóként elnyerte az Év férfi sportolója-díjat, úgyhogy nagyon büszke vagyok rá. Úgy gondolom, nagyon jó idényem volt, nyolcadik lettem a Golden Boy-szavazáson is, a legnagyobb célom erre az évre egyértelműen az volt, hogy kijussunk az Európa-bajnokságra a válogatottal, és ez is sikerült. Salzburgban is az Év játékosa lettem, úgyhogy jobbat nem is kívánhatnék magamnak" - fogalmazott Szoboszlai Dominik.


A hírkategória további hírei

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS