Tájékoztatást kér az MLSZ a Rendőrségtől

2013. május. 28., 16:36   |    

Tájékoztatást kér az MLSZ a Rendőrségtől

A Magyar Labdarúgó Szövetség az erőszak, a rasszizmus, a diszkrimináció minden formáját elítéli a labdarúgó-mérkőzéseken és azok környezetében is. A szövetség vezetése levelet intézett az Országos Rendőrfőkapitánysághoz, amelyben tájékoztatást kér a vasárnapi DVSC-TEVA–Ferencváros bajnoki mérkőzés után történtek kapcsán. Az alábbi idézetet az MLSZ főtitkára által aláírt levél tartalmazza.

Az OTP Bank Liga 29. fordulójában megrendezett DVSC-TEVA–Ferencváros mérkőzést követően rendőri intézkedésre került sor. A rendőri intézkedés jelentős sajtóvisszhangot váltott ki, annak jog- és szakszerűségét a szurkolók a sajtóban és a hozzánk eljuttatott levelükben is vitatják.

Kérem, hogy tájékoztatni szíveskedjen arról, hogy mi volt az intézkedést kiváltó szurkolói cselekmény, miért volt szükség a kényszerítő eszköz használatára, szakszerűen és jogszerűen került-e a kényszerítő eszköz használatra, van-e információjuk arról, hogy az intézkedés során sérülés következett be.

A Magyar Labdarúgó Szövetség stratégiájában arra vállalkozott, hogy a mérkőzéseket mindenki számára biztonságosan látogathatóvá teszi. A stratégiai célunk megvalósítása érdekében folyamatos és, megítélésem szerint, hasznos együttműködést folytatunk e téren. Kérem, hogy tegye számunkra lehetővé, hogy az MLSZ hivatalos, pontos és körültekintő módon ismerhesse meg az esettel kapcsolatos körülményeket, illetve a rendőri intézkedés értékelését.

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS