Szabó György Tatabánya díszpolgára lett

2018. december. 06., 15:54   |    

Szabó György Tatabánya díszpolgára lett
Fotó: tatabanya.hu

A város legrangosabb elismerését a Szent Borbála napi ünnepi közgyűlésen adták át.

Szabó György 510 alkalommal szerepelt a Bányász mezében az első osztályban, 18 éven keresztül szerepelt a csapatban, összesen 75 gólt szerezve az élvonalban. Visszavonulás után is hű maradt az egyesülethez, később öt éven át volt a csapat technikai vezetője, a mai napig a Tatabányai Sport Club labdarúgó szakosztályának vezetőségi tagja. Szabó György tagja az MLSZ Grassroots és kisebbségi bizottságának. 

1979. október 26-án egy alkalommal szerepelt a magyar válogatottban az Egyesült Államok elleni 2–0-s vereséggel végződött találkozón. Ekkor 37 éves is elmúlt már, így ő a legidősebb játékos, aki debütált a magyar válogatottban.

– A közel húsz évre, amit a csapatban töltöttem, mindig is szívesen emlékszem vissza. Ha valamit ki kellene emelnem a húsz évből, akkor én három dolgot említenék. Az 1973-as és az 1974-es KK-győzelmeket, amikor is Lakat dr. volt az edzőnk, és nagyon jól összerakta azt a csapatot. A másik, a pályafutásom befejezése előtti bajnoki ezüst, illetve bronzérem. És amit még fontosnak tartok, hogy tíz évig én voltam a csapatkapitány, amire a mai napig nagyon büszke vagyok – emlékezett vissza Szabó a tatabányai időkre.


A hírkategória további hírei

Szövetség
Bernben emlékeztek az 1954-es vb-döntőre
Szövetség
Ülésezett az Elsőfokú Licencadó Bizottság
Szövetség
Elhunyt Tatár György

2024-04-20 11:45:00

Elhunyt Tatár György

Szövetség
Elbúcsúztatták Juhász Pétert

2024-04-15 18:12:54

Elbúcsúztatták Juhász Pétert

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS