Svájci tapasztalatokkal gazdagodott a hazai futballszakma Telkiben

2024. január. 21., 09:29   |    

Svájci tapasztalatokkal gazdagodott a hazai futballszakma Telkiben

Január 18-án, csütörtökön az MLSZ telki edzőcentrumába látogatott Francesco Gabriele, a svájci férfi utánpótlás-válogatottak szakmai vezetője, aki egynapos program keretében mutatta be a svájci utánpótlás-válogatottak működését az MLSZ vezetőinek és szakembereinek.

Az interaktív előadások során szó esett a svájci utánpótlás-válogatottak felépítéséről, a scoutingról, az utánpótlás-válogatottak erőnlétét felmérő tesztekről és nem utolsó sorban a klubok és a szövetség között megvalósuló kapcsolattartásról. Az előadássorozat azt a célt szolgálta, hogy szakembereink egy olyan ország labdarúgó-válogatottjainak a működésébe láthassanak bele, amely méreteit tekintve hasonló paraméterekkel rendelkezik, mint Magyarország, viszont a labdarúgás elitjéhez tartozik.

A program célközönsége többnyire az utánpótlás-válogatottak kötelékében dolgozó edzői kar volt, illetve a több mint 20 fős hallgatóság tagjai között ült dr. Barczi Róbert sportigazgató, Dénes Dorka női szakágvezető, valamint Marco Rossi szövetségi kapitány stábjának néhány tagja.

- Svájcban a szövetség a klubok „szponzoraként” is működik. Abban az esetben, ha az akadémiák, illetve a klubok megfelelnek a szövetség által velük szemben támasztott követelményeknek, jelentős támogatásban részesülnek. Ezzel a rendszerrel elő tudjuk segíteni, hogy a klubok egységes alapokra helyezzék az utánpótlás-fejlesztésüket. Így a szövetség számottevő befolyással van az utánpótlásképzésre, az edzőképzésre, valamint a bajnokságok lebonyolítására is. Mindezek mellett a klubok és a szövetség között erős együttműködés van – nyilatkozta Francesco Gabriele.


A hírkategória további hírei

Szövetség
Bernben emlékeztek az 1954-es vb-döntőre
Szövetség
Ülésezett az Elsőfokú Licencadó Bizottság
Szövetség
Elhunyt Tatár György

2024-04-20 11:45:00

Elhunyt Tatár György

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS