Stadionavató Zánkán az MLSZ elnökével

2023. augusztus. 03., 18:05   |    

Stadionavató Zánkán az MLSZ elnökével

Augusztus 3-án, Zánkán az Erzsébet-táborban avatták fel a felújított stadiont. Az ünnepélyes ceremónián részt vett dr. Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke is.

Az Erzsébet-tábor minden nyáron, heti turnusokban 10 héten keresztül biztosít nyaralási lehetőséget főként hátrányos helyzetű gyerekek számára, akik így átélhetik a balatoni nyaralás minden örömét és életre szóló élményekhez juthatnak. Az Erzsébet-tábor programja tökéletesen illeszkedik az MLSZ által vallott, „A futball mindenkié” elvhez, ezért a szövetség évek óta részt vesz a programok szervezésében. A heti turnusokban minden kedden a sporté a főszerep: a szervezők ilyenkor sportnapot tartanak, melyből az MLSZ grassroots területért felelős munkatársai is kiveszik a részüket, méghozzá oly módon, hogy a gyerekek számára ugyanazokat az ügyességi feladatokat teszik elérhetővé, melyek a válogatott mérkőzései előtt, a Puskás Aréna melletti szurkolói faluban szokták szórakoztatni a válogatott mérkőzéseire érkező szurkolókat.  A gyerekek sok más mellett, kipróbálhatják a lövés sebességmérő eszközt, a fejelő állványt, célba rúghatnak, kipróbálhatják magukat a darts-fociban és más ügyességi feladatokban, valamint fényképezkedhetnek „Marco Rossival” is.

A vendégeket a házigazda, Hornyák Miklós, az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány elnöke köszöntötte. A kötöttségeket minimalizáló program részeként dr. Csányi Sándor röviden beszélt a gyerekeknek a arról, hogy maga is az utcán kezdett el futballozni, és nem ismeretlen számára a Zánkai helyszín, hiszen a Csányi Alapítvány nagyobb rendezvényeit is rendre otthont adó pályát felújítása a mostani esemény apropója, majd néhány szóval beszélt a magyar válogatott utóbbi időkben elért sikereiről, valamint arról is, hogy a srácok végre ismét magyar példaképeket is választhatnak a futball világán belül.

Kiss-Rigó László megyéspüspök megszentelte a felújított pályát, majd sor került a táborbajnokság döntőjére. Az 5+1-es csapatok színvonalas meccset játszottak, melynek szünetében freestyle bemutató és a DEAC cheerleadereinek előadása szórakoztatta az érdeklődőket. Az éremátadást és a jutalomlabdák átvételét követően óriási érdeklődés kísérte az MLSZ grassroots munkatársai által szervezett ügyességi feladatokat is. A program tombolával zárult, melyen az értékes nyeremények között a futball labdáknak volt a legnagyobb becsülete...

A szervezők bíznak abban, hogy akik már korábban is szerették a focit vagy éppen itt a táborban kaptak kedvet hozzá, hazatérve keresni fogják a lakóhelyükön a futballpályát és játszani fognak, lehetőleg minél többet. Az elmúlt években nagyon sok különböző méretű pálya épült éppen azért, hogy mindenki, akinek focizni van kedve megtalálja a hozzá legközelebb található pályát. Mert a futball mindenkié!


Címkék:

A hírkategória további hírei

Szövetség
Bernben emlékeztek az 1954-es vb-döntőre
Szövetség
Ülésezett az Elsőfokú Licencadó Bizottság
Szövetség
Elhunyt Tatár György

2024-04-20 11:45:00

Elhunyt Tatár György

Szövetség
Elbúcsúztatták Juhász Pétert

2024-04-15 18:12:54

Elbúcsúztatták Juhász Pétert

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS