Reagálás nyílt levélre

2018. november. 30., 18:46   |    

Reagálás nyílt levélre

Az Újpest 1885 Szurkolói Klub aláíró nélküli nyílt levelet jelentetett meg, az MLSZ-t megnevezve annak címében. Az MLSZ évekkel ezelőtt kinyilvánította, hogy megfelelő szakmai feltételek között nyitott minden vélelmezett hiányosság megvizsgálására, de nem partner az öncélú imidzsépítési törekvésekben.

Az MLSZ 2013. augusztus 29-én tájékoztatta a közvéleményt, hogy sem azt megelőzően, sem azt követően nem tekinti feladatának és nem tartja hatékony eszköznek nyílt levelekre válaszolni. (https://szovetseg.mlsz.hu/hir/soron-kivul-valaszolt-az-mlsz-elnoke).

Az akkor és ma is érvényes indoklás szerint ez a közlésforma nem vezet a problémák valós megoldásához. A nyílt levél írója a levél által kíván a figyelem középpontjába kerülni, a tartalom valójában nem is a címzettnek, hanem egy másik közösség tagjainak szól. (Ez persze nem menti fel a levélírót azon felelősség alól, hogy levelében ne legyenek nagy számban tárgyi tévedések, valótlanságok.)

Ha a levél írója valóban megoldást keres egy problémára, akkor a megfelelő helyen, a megfelelő módon, a kérdések megtárgyalására szükséges időt és alaposságot rászánva, a labdarúgás iránt érzett elkötelezettséggel és alázattal, lehet és kell rendezni a felmerülő kérdéseket.


A hírkategória további hírei

Szövetség
Ülésezett az Elsőfokú Licencadó Bizottság
Szövetség
Elhunyt Tatár György

2024-04-20 11:45:00

Elhunyt Tatár György

Szövetség
Elbúcsúztatták Juhász Pétert

2024-04-15 18:12:54

Elbúcsúztatták Juhász Pétert

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS