Preisinger Sándor távozik a szövetségtől

2020. szeptember. 16., 14:29   |    

Preisinger Sándor távozik a szövetségtől

Az U19-es válogatott szakvezetője négy év után elhagyja a labdarúgó-szövetséget, és a Merkantil Bank Ligában szereplő Békéscsaba Előre vezetőedzője lesz.

Preisinger Sándor négy évvel ezelőtt érkezett a Magyar Labdarúgó Szövetséghez, és vette át a 2002-es születésű játékosokból álló U15-ös korosztály válogatottjának irányítását. A válogatott a tavalyi évre igazán ütőképes csapattá formálódott: kijutott az írországi U17-es Európa-bajnokságra, ahol veretlenül zárta szereplését, legyőzte a portugálokat, az oroszokat, az izlandiakat, majd a spanyolok elleni döntetlent követően, az 5. helyért rendezett összecsapáson tizenegyesekkel felülmúlta a belga válogatottat is. A megszerzett Eb-ötödik hellyel kiharcolta a tavalyi, brazíliai U17-es világbajnokságon való szereplés jogát – ilyen bravúrra magyar U17-es válogatott korábban még sosem volt képes.
 
Bár a válogatott idén nem játszott nemzetközi mérkőzést, egészen mostanáig Preisinger Sándor vezette a korosztályt, a jövő tavaszi Eb-selejtezőkre viszont már nem ő készíti fel a csapatot.
 
– Nagyon nehéz döntést kellett meghoznom, mert azzal együtt, hogy edzői pályafutásom eleje óta az volt a célom, hogy a felnőtt futballban dolgozhassak, a korosztályos válogatott hatalmas visszatartó erő volt – mondta Preisinger Sándor az mlsz.hu-nak. – Négy évig irányítottam ezt a csapatot, a játékosaim a szemem előtt váltak gyerekekből fiatal felnőttekké és kész futballistákká. Büszke vagyok arra, amit ezzel a kivételes társasággal elértünk, és minden percért hálás vagyok, amit szövetségi edzőként tölthettem a szövetségnél. Nagyon szép élményekkel távozom, kiváló körülmények között, nagyszerű kollégákkal dolgozhattam együtt, és ha úgy alakul a jövőm, bármikor nagyon szívesen térnék  vissza a szövetséghez. A 2002-es korosztály játékosait természetesen kiemelten figyelni fogom a jövőben is, egészen biztos vagyok benne, hogy többen közülük hamarosan felnőtt szinten is kiemelkedő futballistává válnak.

Az UEFA jelentősen átalakítja az utánpótlás-válogatottak versenyeztetési rendszerét, ám ebben a folyamatban komoly bizonytalanságot jelent a járványhelyzet alakulása. A következő időszak mérkőzéseit az európai szövetség központilag elhalasztotta, mely időt ad az MLSZ számára a távozó sportszakember pótlására.


Címkék:

A hírkategória további hírei

Szövetség
Ülésezett az Elsőfokú Licencadó Bizottság
Szövetség
Elhunyt Tatár György

2024-04-20 11:45:00

Elhunyt Tatár György

Szövetség
Elbúcsúztatták Juhász Pétert

2024-04-15 18:12:54

Elbúcsúztatták Juhász Pétert

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS