Pénteken búcsúztatják Fejér Miklóst

2015. december. 02., 10:17   |

Pénteken búcsúztatják Fejér Miklóst

Pénteken 13 órától az Óbudai temetőben helyezik végső nyugalomra az életének 88. évében elhunyt Fejér Miklóst, a Régi Sipos Halászkert tulajdonosát, a magyar labdarúgás és a magyar olimpiai mozgalom mecénását.

Fejér Miklós egész életében a magyar sport rajongója, később, mikor már megtehette, támogatója, mecénása volt. A labdarúgás volt a szíve csücske, de több sportágban is baráti kapcsolatot ápolt megannyi világklasszissal, vendéglősként évtizedeken át etette a magyar sportolókat, labdarúgókat, pólósokat, birkózókat, a magyar olimpiai mozgalom kiemelkedő alakjait. Nemcsak itthon főzött rájuk, hanem kísérte őket olimpiákra, világbajnokságokra is. Rengeteg jó barátra tett szert az évek során, akik örömmel látogatták azokat a vendéglátóhelyeket, ahol éppen dolgozott. A Régi Sipos Halászkertben megnyitásától kezdve törzsvendégek voltak az Aranycsapat tagjai, Hidegkuti Nándor, Puskás Ferenc, Grosics Gyula, Buzánszky Jenő, csakúgy, mint a honi labdarúgás több más legendás alakja.

Fejér Miklós életének 88. évében hunyt el, családtagjai, barátai, tisztelői december 4-én, pénteken az Óbudai temetőben vehetnek végső búcsút tőle.