Örömfoci Telkiben, a Bozsik-program tanévzáróján és a McDonald's Fair Play Cup döntőjén

2022. május. 21., 22:15   |    

Örömfoci Telkiben, a Bozsik-program tanévzáróján és a McDonald's Fair Play Cup döntőjén

Három év kihagyás után újra gyermekzsivajtól volt hangos az MLSZ edzőcentruma, ugyanis szombaton megrendezésre került az utóbbi években a koronavírus-járvány miatt elmaradt OTP Bank Bozsik-program Tanévzáró Gyermeklabdarúgó Fesztivál és a McDonald's Fair Play Cup Középiskolai Labdarúgó Program országos döntője.

A Bozsik-program és a McDonald’s Fair Play Cup célja, hogy az amatőrfutball és a szabadidős sporttevékenység a fiatalok körében, azaz egészen az óvodásoktól a középiskolásokig, népszerűvé és kedveltté váljon. Ezt a célt a két programsorozat már évek óta sikeresen teljesíti, és nem volt ez másképp idén sem, főleg egy ilyen hosszú szünet után.

A torna napjának reggelén sötét fellegek sorakoztak az égen, de sem ez, sem a későbbi zápor nem vette el a játékosok kedvét, akik lelkesen készültek a nagy megmérettetésre. Kisvártatva a nap is kisütött, így minden adott volt a tökéletes játékhoz.

A tanévzáró fesztiválon résztvevő 20 megye 20 csapatából a IV. korcsoportban a lányoknál a Véssey Mihály Általános Iskola (Vése) csapata végzett az élen, az ezüstérmet a jászboldogházi Mátyás Király Általános Iskola szerezte meg, míg a dobogó legalsó fokára a Sokorópátkai Általános Iskola fért fel. A fiúknál a Mátyás Király Általános Iskola győzött, a Győri Kölcsey Ferenc Általános Iskolát és a Marcali Noszlopy Általános Iskolát megelőzve. Az OTP Bank Gólkirály Díjat Sárfi Viktória (2), valamint Vass Milán (5) nyerte el, mindketten legfiatalabbként.

A III. korcsoportban a lányoknál a Véssey Mihály Általános Iskola – Győri Kölcsey Ferenc Általános Iskola – Mátyás Király Általános Iskola lett a végső sorrend. A legeredményesebb Bakonyi Rebeka lett, 5 találattal.

A legkisebbek, 160 fő 7-10 éves és 80 fő 5-6 éves gyermek grassroots-fesztiválon mutathatták meg tudásukat. A különböző ügyességi feladatokba és a leegyszerűsített játékokba nagy elánnal vetették bele magukat a kicsik .

Az eredményhirdetéskor Dunai Antal olimpiai bajnok labdarúgó köszöntötte a gyerekeket, akik felejthetetlen élményekkel, kupákkal, érmekkel, oklevelekkel és számos más ajándékkal távoztak.

A középiskolásoknak szóló McDonald’s Fair Play Cup-ra szeptemberben 410 intézmény 758 csapata jelentkezett, összesen 8143 játékos vett részt a szeptember óta tartó több fordulós sorozatban. Érdemes külön kiemelni, hogy a résztvevők közel harmada lány, 240 lánycsapat indult el, 2542 játékossal.

A döntőben 8 lány- és 8 fiúcsapat mérkőzhetett meg a végső győzelemért. A finálé izgalmas meccseket és nem várt fordulatokat is hozott, a lányoknál a Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium hódította el a trófeát, míg a fiúknál a Soproni Széchenyi Gimnázium örülhetett a végső győzelemnek.

A két első helyezett a McDonald’s jóvoltából egy balatonfüredi nyaralással és a tavalyi Eb-n résztvevő labdarúgó válogatott által aláírt hivatalos Eb-labdákkal lett gazdagabb, valamint a győztesek a Puskás Arénában tekinthetik meg a Németország elleni Nemzetek Ligája-találkozót.

 


A hírkategória további hírei

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS