Október végén kezdődik a Puskás-hetek Madridban

2013. október. 07., 18:53   |    

Október végén kezdődik a Puskás-hetek Madridban

Emilio Butragueño, a Real Madrid nemzetközi igazgatója hétfőn Budapesten tartott sajtótájékoztatót, amelyen bejelentette, a Real Madrid Alapítvány megrendezi a Puskás-heteket a futball történetének leghíresebb magyar játékosa, a klub legendás gólkirálya előtt tisztelegve.

Október 23-tól egy hónapon át tart Madridban a Puskás-hetek megemlékezéssorozata, megannyi eseménnyel, amelyeken jeles magyar személyiségek vesznek részt, továbbá a legendás labdarúgó özvegye, s a Real Madrid, valamint a Puskás Akadémia képviselői.

Az óbudai Symbol Étteremben tartott hétfői sajtótájékoztatón - amelyen részt vett többek között Simicskó István sportért felelős államtitkár, és Dunai Antal, az MLSZ tanácsadója is - kiállítottak néhány olyan, Puskás Ferenc által Spanyolországban nyert trófeát, kupát, amelyeket Magyarországon a nyilvánosság még sohasem láthatott.

- Büszkék vagyunk a Puskás-hetek rendezvénysorozatra, mert egy nagyon tiszteletreméltó emberről, a Real Madrid legendás játékosáról szól. Október huszonharmadikán kezdődik a rendezvénysorozat, mivel ez a dátum Puskás életében is nagy jelentőséggel bírt, hiszen életének és pályafutásának új korszaka kezdődött meg 1956-ban ezen a napon. Nagy öröm, hogy a gyűjtemény darabjait a Real Madrid szurkolói is láthatják, a Bernabéu Stadion hivatalos túrájának részeként. Szeretettel várunk mindenkit a Puskás-heteken Madridban, hogy közösen tisztelegjünk Puskás Pancho emléke előtt - mondta Butragueno.

Emilio Butragueñót a Parlamentben fogadta Orbán Viktor miniszterelnök, a találkozón ott volt Csányi Sándor, az MLSZ elnöke is, aki elfogadta a Real Madrid nemzetközi igazgatójának látogatását, és elutazik a Puskás-napok megnyitójára.

A Puskás-hetek megnyitójára október 24-én, a Real Madrid Városban (Valdebebas) kerül sor. Ugyanezen a napon rendezik a Luis de Carlos-fórum soros eseményét, amelyet a legendás magyar labdarúgónak szentelnek, egykori madridi játékostársai, valamint a Puskás Akadémia képviselői részvételével. A hónap további részében, s csaknem egész novemberben, 25-ével bezárólag, kiállítás lesz megtekinthető a Bernabéu Stadionban, a hivatalos stadionkörút állomásaként, amelyen Puskás Ferenc eredeti, személyes tárgyai, relikviáit láthatják az érdeklődők, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia jóvoltából. A Puskás-hetek ünnepségsorozata november 25-én zárul.

Címkék:

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank

Szponzoraink

  • Merkantil Bank
  • Groupama Biztosító
  • MOL
  • Förch
  • Jet Sol