Női futsal: hazai pályán játszunk az Eb-döntőben!

2022. november. 29., 10:35   |    

Női futsal: hazai pályán játszunk az Eb-döntőben!

Az UEFA végrehajtó bizottsága Magyarországnak ítélte oda a 2023-as női futsal Európa-bajnokság rendezését.

Az UEFA döntése értelmében 2023-ban Magyarország rendezi meg a női futsal Európa-bajnokság döntőjét. Az Eb mérkőzéseit a debreceni Főnix csarnokban játsszák le március 16. és 19. között.

A négycsapatos tornán a magyar válogatott mellett a spanyol, a portugál és az ukrán csapat vesz részt. A Frank Tamás vezette magyar csapat októberben Csehországban harcolta ki az Eb-részvételt, miután a cseh, a bosnyák és a szlovák együttest megelőzve megnyerte a brnói tornát.

Európa-bajnoki döntős a futsalválogatott!

Európa-bajnoki döntős a futsalválogatott!

Frank Tamás együttese 3-0-ra legyőzte a házigazda cseh válogatottat a brnói Eb-selejtező torna utolsó játéknapján, ezzel megnyerte a csoportját, és kiharcolta a jövő márciusi Európa-bajnoki négyes döntőbe jutást.

Tovább

Ez lesz a harmadik Európa-bajnoki döntő a női futsalosoknál, az első két kiírásban Portugáliában rendezték a finálét, és mindkét alkalommal a spanyolok nyerték az aranyérmet.

A magyar válogatott a tavalyi döntőnek is résztvevője volt, és a negyedik helyen zárta a viadalt.

Magyarország így három UEFA-döntőt is rendez 2023-ban: a női futsal Eb mellett  a férfi U17-es Európa-bajnokságnak is mi leszünk a házigazdái, az Európa-liga döntőjének pedig a Puskás Aréna ad otthont.


A hírkategória további hírei

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS