Nemzetközi példák a hazai szurkolói kapcsolatok fejlesztéséért

2018. december. 05., 15:19   |    

Nemzetközi példák a hazai szurkolói kapcsolatok fejlesztéséért

Érdekes és hasznos előadásokat hallgathattak a magyar klubok képviselői az MLSZ hétfői workshopján.

A Magyar Labdarúgó Szövetég a nemzetközi kapcsolatait is felhasználva folyamatosan keresi azokat a lehetőségeket, amelyek segíthetik a hazai professzionális klubok fejlődését a labdarúgásban és annak tágabb értelemben vett környezetében is. Az egyik ilyen témakör, amelyben a szövetség a klubokkal közösen szeretne előrelépést elérni, a szurkolókkal való kapcsolattartás.

A hétfői eseményen az OTP Bank Liga klubjai mellett a feljutásra esélyes Merkantil Bank Liga klubok is részt vehettek. A szakemberek az UEFA által is támogatott Supporters Liaison Officer (SLO) és a Disability Access Officer (DAO) projekt nemzetközi tapasztalatairól hallhattak előadásokat, főként külföldi előadóktól. A workshopon prezentációt tartott a Supporters Direct Europe, a lengyel futballszövetség (PZPN), a Jagiellonia Białystok (Ekstraklasa), a La Liga, a Centre For Access to Football in Europe (CAFE), az IF Elsborg és a Magyar Paralimpiai Bizottság képviselője. A szakmai munkát Balogh Gabriella, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökségi tagja nyitotta meg.

Az előadások utáni kérdések lehetőségével, illetve a rendezvény szüneteiben, a klubok személyes beszélgetéseken keresztül is megismerhették a két projekt részleteit, és megoszthatták tapasztalataikat mind egymással, mind a külföldi szakemberekkel.


A hírkategória további hírei

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS