Nem lesznek idén U19-es Európa-bajnokságok

2021. február. 23., 16:08   |    

Nem lesznek idén U19-es Európa-bajnokságok

Az UEFA végrehajtó bizottsága keddi ülésén úgy határozott, hogy a továbbra is aggasztó járványhelyzet miatt törli az idei női és férfi U19-es Európa-bajnokságot.

Az európai szövetség arról már tavaly döntött, hogy 2021-ben nem rendezi meg sem a férfi, sem a női U17-es Európa-bajnokságot, de az U19-es Eb-k megrendezésében akkor még bízott az UEFA. Az elmúlt hetek tapasztalatai azonban azt mutatták, hogy a női és férfi U19-es Európa-bajnokságot sem lehetne biztonságosan megrendezni, a selejtezőknek ugyanis már a jövő hónapban el kellett volna indulniuk, miközben a koronavírus-járvány harmadik hulláma felfelé ível, ezért a válogatottak utaztatása, a minitornák megrendezése komoly nehézségbe ütközne, valamint jelentős egészségügyi kockázatokat jelentene a mérkőzések lejátszása.

Az UEFA a fiatal sportolók biztonságát és egészségét szem előtt tartva úgy határozott, hogy idén nemcsak az U17-es, hanem az U19-es korosztály számára nem rendez Európa-bajnokságot. A 2019-ben U17-es férfi Eb-n és világbajnokságon is részt vett 2002-es korosztály csapata így nem kaphat esélyt arra, hogy U19-ben is kivívja az Eb-szereplést, és ugyanebben a korosztályban a lányok sem vághatnak neki a selejtezőknek.

Utánpótlástornákat törölt vagy halasztott el az UEFA

Utánpótlástornákat törölt vagy halasztott el az UEFA

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) csütörtökön az U17-es női Európa-bajnokság törléséről és az U19-es férfi Eb halasztásáról döntött. Nem rendeznek idén Eb-selejtező tornákat sem.

Tovább


FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS