Nem középiskolás fokon

2019. szeptember. 26., 13:48   |    

Nem középiskolás fokon
Fotó: Földi Imre/Nemzeti Sport

Szeptember 25-én ünnepélyes avatón adták át a Budapesti Pályafejlesztési Program keretében elkészült ELTE-BEAC Pluhár István Labdarúgópályát a XI. kerületi Mérnök utcai sporttelepen.

Az új létesítmény csaknem 10 év után újra hazai pályát biztosít a BEAC 121 éves Labdarúgó Szakosztályának. A szép számú megjelenteket Dr. Borhy László akadémikus, az ELTE rektora köszöntötte:

Az ELTE, mint az egyik legnagyobb sportképzéssel rendelkező intézmény számára kiemelten fontos lépés ennek a pályának az elkészülte.

A Magyar Labdarúgó Szövetséget Sipos Jenő, a szövetég szóvivője képviselte, aki rövid beszédében annak a reményének adott hangot, hogy akár a válogatottságig is elérhetnek az itt edző fiatalok, mint ahogy a névadó Pluhár is BEAC-os sportolóként került a magyar válogatottba.

A jó hangulatú eseményen részt vett Dr. Simicskó István, Újbuda országgyűlési képviselője és Sárfalvi Péter sportlétesítményekért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár is. Szabó László, a BEAC alelnöke rövid beszédében megköszönte a pálya felújítást lehetővé tevő összefogást az ELTE és az MLSZ között. A rendezvény moderátora, Gundel Takács Gábor a Budapesti Labdarúgó Igazgatóság társadalmi elnöke volt, aki az ünnephez méltó hangulatot varázsolt a nézőknek.

A köszöntő beszédek mellett a futballé volt a főszerep: a BEAC Öregfiúk és a Fradi Öregfiúk mérkőzése és a BEAC–Vasas gálameccs is kitűnő szórakozást nyújtott az ünnepi esemény résztvevői számára.

A Mérnök utcai pálya felújítása illeszkedik a folyamatba, melynek során a Budapesti Pályafejlesztési Program keretében megújul a budapesti labdarúgás hátországának, amatőrfutballjának infrastruktúrája. A program révén várhatóan majdnem minden kerületben épül, vagy újul meg pálya a fővárosban. Ez alapján Budapest legtöbb kerületében megtörtént vagy várható fejlesztés, melynek keretében a pályák környezetének rendezésére is sor került. Ezidáig 22 pálya és 9 öltözőépület újult meg vagy épült.


A hírkategória további hírei

Szövetség
Bernben emlékeztek az 1954-es vb-döntőre
Szövetség
Ülésezett az Elsőfokú Licencadó Bizottság
Szövetség
Elhunyt Tatár György

2024-04-20 11:45:00

Elhunyt Tatár György

Szövetség
Elbúcsúztatták Juhász Pétert

2024-04-15 18:12:54

Elbúcsúztatták Juhász Pétert

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS