Megújult a Vilmos Endre Sportcentrum és az ESMTK pálya – Budapest újra pálya!

2018. október. 17., 15:12   |    

Megújult a Vilmos Endre Sportcentrum és az ESMTK pálya – Budapest újra pálya!

Szerda délután ünnepélyes körülmények között adták át a Budapesti Pályafejlesztési Program keretében a megújult Vilmos Endre Sportcentrumot és az ESMTK pályát a nagyközönségnek.

A főváros XVIII. kerületében a Nagyszalonta utcai – sokak által csak MALÉV-pályaként ismert – sporttelepen óvodások labdarúgó-bemutatója és gyermeklabdarúgó villámtornával egybekötött átadó ünnepségen vehette birtokba a kerület lakossága a felújított élőfüves pályát, az újonnan kialakított műfüves pályát a hozzátartozó világítással, valamint a bővített és korszerűsített öltözőépületet. A beruházás összértéke 388.968.847 forint.

Pestszentlőrinc – Pestszentimre önkormányzata nevében Ughy Attita polgármester beszédében megköszönte az MLSZ támogatását és a sportcélú beruházások fontosságáról beszélt. A Magyar Labdarúgó Szövetséget Gellei Imre korábbi szövetségi kapitány, a szakmai bizottság tagja; Studniczky Ferenc, a Budapesti Pályafejlesztési Program Projekt Irányító Bizottságának elnöke; Vígh László infrastruktúra igazgató, a Budapesti Pályafejlesztési Program projektvezetője; valamint Gundel Takács Gábor, a Budapesti Pályafejlesztési Program Projekt Irányító Bizottságának alelnöke, az MLSZ Budapesti Igazgatóságának társadalmi elnöke képviselte. Utóbbi az amatőr labdarúgás szerepének fontosságáról is szót ejtett. 

Az ünnepélyes beszédek hangsúlyozták, hogy a Budapesti Pályafejlesztési Program haszonélvezői a budapesti amatőr labdarúgók, az utánpótláskorú gyermekektől, a női labdarúgókon át, az öregfiúk, old boys és veterán csapatokig minden futballt kedvelő, a szabadidejében sportoló lakos.

Az átadó ünnepségen több egykori válogatott labdarúgó is jelen volt, többek között Kiss László, a Vasas egykori legendája és Détári Lajos egykori világválogatott labdarúgó. 

Ezzel egy időben a pesterzsébetiek is birtokba vehették az új, 74X113 méteres, élőfüves pályájukat, ami bruttó 90.098.387 forintból épült meg. A Zodony utcai ESMTK pálya felavatásán beszédet mondott Szabados Ákos, Pesterzsébet polgármestere; Harót János, az ESMTK elnöke; illetve az MLSZ részéről Sipos Jenő szóvivő, aki úgy fogalmazott, szükség van az új létesítményekre és a régiek felújítására, hogy a Pályafejlesztési Program szlogenjének megfelelően elmondhassuk: Budapest újra pálya!

Az avatóbeszédek után a megjelentek Studniczky Ferenccel, a Budapest Pályafejlesztési Program projektvezetőjével kiegészülve ünnepélyes szalagátvágással átadták a pályát elsősorban az utánpótlás és az amatőr sportolók számára.

A Budapesti Pályafejlesztési Program keretében 2017-2020 között megújul a budapesti labdarúgás hátországának, amatőrfutballjának infrastruktúrája. A tulajdonosoknak a beruházás költségeire vonatkozóan, mindössze tízszázalékos önrészt kell vállalniuk, továbbá biztosítani a terület előkészítését. A program révén várhatóan majdnem minden kerületben épül, vagy újul meg pálya a fővárosban.  Ez alapján 2020-ig Budapest legtöbb kerületében várható fejlesztés, melynek keretében a pályák környezetének rendezése is megtörténik.


A hírkategória további hírei

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS