Megnyílt a St. George Budapest – Ausztrália magyar sztárcsapata című kiállítás

2022. május. 26., 20:17   |    

Megnyílt a St. George Budapest – Ausztrália magyar sztárcsapata című kiállítás

Május 25-én, szerdán nyílt meg a Magyar Olimpiai és Sportmúzeumban a "St. George Budapest – Ausztrália magyar sztárcsapata” című kamarakiállítás.

A tárlat az 1957-ben Sydneyben, emigráns magyarok által alapított klub történetét és sikeres játékosainak, edzőinek életútját és pályafutását mutatja be.

Az egyesület a valaha volt legsikeresebb, Kárpát-medencén kívüli magyarokból álló csapatként működött, többszörös ausztrál bajnoknak mondhatta magát. A sportteljesítmény mellett rendkívül fontos közösségszervező eredményei is voltak, a sydney-i magyarokat tartotta össze. Az utóbbi években a csapat sajnos az alsóbb osztályokban szerénykedett, de idén jelentős beruházások kezdődtek, amelyeknek egyértelmű célja az élvonalba való visszajutás.

A kiállításon megtekinthető relikviák Gelei Józseftől, olimpiai bajnok labdarúgótól és a St. George Budapest korábbi edzőjétől, Koritár Lajostól, a klub egykori játékosától, valamint a Fradi-múzeumtól származnak. A megnyitón Gelei József fia, Gelei Károly mondott beszédet, aki többek között fiatalkori ausztráliai élményeiről is mesélt.

A tárlat június 19-ig, hétfő kivételével minden nap 10 és 17 óra között tekinthető meg.


A hírkategória további hírei

Szövetség
Megjelent a Professzionális futballkörkép
Szövetség
Elhunyt Kozma Imre atya

2024-10-17 11:17:31

Elhunyt Kozma Imre atya

Szövetség
Nyolcvanéves Zámbó Sándor

2024-10-10 10:58:50

Nyolcvanéves Zámbó Sándor

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS