Martos Győzőt köszöntötte a szövetség

2019. december. 19., 17:32   |    

Martos Győzőt köszöntötte a szövetség

Martos Győző december 15-én ünnepelte 70. születésnapját, a Magyar Labdarúgó Szövetség ez alkalomból köszöntötte a 34-szeres válogatott játékost.

Martos Győző 1963-ban a Ferencváros jobbhátvédjeként kezdte meg sikeres pályafutását, tizenhat éven keresztül játszott a zöld-fehér együttesben, majd a Volán SC, a belga Waterschei és a Thor Genk csapataiban szerepelt 1984-es visszavonulásáig.

Magyarországon egy bajnoki- (1976) és négy MNK-aranyérmet szerzett, Belgiumban 1982-ben kupát nyert a Waterschei együttesével, majd KEK-döntőben is szerepelt (itt az Alex Ferguson vezette Aberdeen győzte le csapatát).

A magyar válogatottban 1977 és 1983 között 34 mérkőzésen lépett pályára, tagja volt az 1978-as argentínai és az 1982-es spanyolországi világbajnokságon szereplő csapatnak is.

Martos Győző csütörtöki köszöntését az MLSZ székházában tartották, az ünnepségen részt vett többek között Nyilasi Tibor, Dunai Antal, Szokolai László és Gellei Imre is. Nyilasi Tibor felidézte a kiváló védő pályafutásának legemlékezetesebb pillanatait, majd felolvasta a korábbi szovjet válogatott Oleg Blohin üzenetét. Blohin jó kívánságai tolmácsolása mellett az 1977-ben 2-1-es magyar sikerrel végződő Magyarország-Szovjetunió mérkőzést elevenítette fel, amelyről nem őriz túl szép emlékeket, mert a vereség mellett Martos Győző „levette őt a pályáról”.


FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS