M4 Sport – Az Év Sportolója Gála: Gulácsi, Lanzafame vagy Nikolics?

2018. január. 10., 09:43   |    

M4 Sport – Az Év Sportolója Gála: Gulácsi, Lanzafame vagy Nikolics?

Csütörtökön adják át az év sportolója díjakat a Nemzeti Színházban, a férfi labdarúgók mezőnyében Gulácsi Péter, Davide Lanzafame, Nikolics Nemanja pályázik a címre.

Az Év Férfi Labdarúgója kategóriában is a Magyar Sportújságírók Szövetségének (MSÚSZ) tagjai szavaztak, a tízes listáról – ábécé sorrendben – Gulácsi Péterre, Davide Lanzafaméra és Nikolics Nemanjára érkezett a legtöbb voks, így közülük kerül ki a 2017-es év játékosa. Az MSÚSZ szavazásának végeredményét jövő csütörtökön, a Nemzeti Színházban sorra kerülő M4 Sport-Az Év sportolója gálán hirdetik ki. 

Gulácsi Péter (RB Leipzig)

A válogatott 27 éves kapusa futballozik jelenleg a legmagasabban jegyzet klubban a magyar játékosok közül, ráadásul a tavalyihoz hasonlóan a 2017-es évben is az RB Leipzig első számú kapusának számít.

Nem véletlenül: a posztonkénti rangsort tekintve Gulácsi Péter, az RB Leipzig és a magyar válogatott kapusa lett az őszi szezon legjobbja a Bundesligában a legnagyobb német szaklap, a Kicker osztályzatai alapján.

Gulácsi Péter a bajnokságban 16 alkalommal lépett pályára, és három mérkőzést hozott le kapott gól nélkül. Teljesítményével Gulácsi az egész Bundesliga harmadik legjobb játékosa lett az őszi osztályzatok alapján Leon Bailey (Leverkusen, 2,13) és Kingsley Coman (Bayern München, 2,59) mögött.

A kapus a tavaszi szezonban nemcsak a Bundesligában, hanem a nemzetközi kupában is pályára lép majd. Ahogy Gulácsi korábban hangsúlyozta, a csapatnak és a klubnak is nagyon nagy lehetőség, hogy az Európa Ligában folytathatják szereplésüket, mert sok fiatal játékosuk van, és a többségüknek ez az első éve az európai porondon, ahol még több tapasztalatot gyűjthetnek.

A kapus a magyar válogatottban hét alkalommal lépett pályára a 2017-es évben.
 

Davide Lanzafame (Kispest Honvéd)

A díj harmadik jelölte, Davide Lanzafame ugyan nem magyar, de a versenyszabályzat értelmében a Magyarországon légióskodókra is lehetett voksolni, a legjobbak közé is bekerült a Honvéddal bajnoki címet nyerő olasz csatár.

Megtisztelő, hogy ott a nevem a listán, jó érzés, hogy külföldiként elismernek Magyarországon – kommentálta jelölését a játékos.

A Juventusban nevelkedő támadó először 2013-ban került Kispestre, aztáan a Perugia, illetve a Novara játékosa lett, majd 2016-ban folytatódott a magyarországi pályafutása.

A 2016–2017-es szezonban 25 bajnokin lépett pályára a Honvéd színeiben, a csapat bajnoki címéből remek játékkal és 11 góllal vette ki a részét.

Nikolics Nemanja (Chicago Fire)

Ami az észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokságban (MLS) alapszakaszát illeti, a Toronto FC nyújtotta a legjobb teljesítményt, 34 mérkőzésen 20 győzelmet aratott és összesen 69 pontot szerzett, tizenkettővel többet, mint a New York City FC és tizennéggyel többet a Chicago Fire és az Atlanta United csapatainál.

A Chicago Fire játékosa, Nikolics Nemanja 24 góllal zárta az alapszakaszt, így a Videoton (2010, 2014, 2015) és a Legia Warszawa (2016) után pályafutása során ötödször lett egy bajnokság legeredményesebb játékosa. A támadót a Chicago Fire egyik szurkolói csoportja az év játékosának választotta.

Az MLS történetében csak öten szereztek több gólt nála egy idényben: Roy Lassiter (Tampa Bay Mutiny, 1996), Chris Wondolowski (San Jose Earthquakes, 2012) és Bradley Wright-Phillips (New York Red Bulls, 2014) 27-27, míg Stern John (Columbus Crew, 1998) és Mamadou Diallo (Tampa Bay Mutiny, 2000) 26-26 találatig jutott.

Az öröm annyiból nem lehetett teljes, hogy a csapat szezonja „csak” a playoff első mérkőzéséig tartott, a Chicago Fire a főcsoport-elődöntőbe jutásért vívott csatában ugyanis 4–0-s vereséget szenvedett a New York Red Bullstól.

A játékos kétszer lépett pályára a magyar válogatottban 2017-ben, és mind Luxemburg, mind Costa Rica ellen eredményes volt – a vb-résztvevő ellen győztes gólt szerzett.


A hírkategória további hírei

Szövetség
Bernben emlékeztek az 1954-es vb-döntőre
Szövetség
Ülésezett az Elsőfokú Licencadó Bizottság
Szövetség
Elhunyt Tatár György

2024-04-20 11:45:00

Elhunyt Tatár György

Szövetség
Elbúcsúztatták Juhász Pétert

2024-04-15 18:12:54

Elbúcsúztatták Juhász Pétert

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS