Koszorúzást tartottak Deák Ferenc sírjánál

2022. január. 14., 14:23   |    

Koszorúzást tartottak Deák Ferenc sírjánál

A Magyar Labdarúgó Szövetség kezdeményezésére péntek délelőtt koszorúzást tartottak az Évszázad gólkirálya, a 100 évvel ezelőtt született Deák Ferenc sírjánál a Farkasréti temetőben.

A labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó szervezet (IFFHS) által 1997-ben az Évszázad gólkirálya címmel kitüntetett Deák Ferenc 1922. január 16-án született, vasárnap lesz születésének 100. évfordulója. Ebből az alkalomból a Magyar Labdarúgó Szövetség, valamint az egykori legendás csatár klubjainak (Szentlőrinci AC, Ferencváros, Újpest) részvételével koszorúzást rendeztek az egykori labdarúgó nyughelyén, a Farkasréti temetőben.

Az MLSZ részéről Sipos Jenő szóvivő mondott beszédet a sírnál, felidézve Deák Ferenc pályafutását, majd Berzi Sándor alelnök, valamint Dunai Antal olimpiai bajnok labdarúgó és Gellei Imre korábbi szövetségi kapitány helyezték el az emlékezés koszorúját a síron.

Deák Ferenc születésnapjának 100. évfordulójára egy emlékkiállítás is nyílt a Groupama Arénában. A kiállítás a tervek szerint egy hónapon át tekinthető meg a Fradi Múzeum Nagy Béla Stúdiójában.


A hírkategória további hírei

Szövetség
Bernben emlékeztek az 1954-es vb-döntőre
Szövetség
Ülésezett az Elsőfokú Licencadó Bizottság
Szövetség
Elhunyt Tatár György

2024-04-20 11:45:00

Elhunyt Tatár György

Szövetség
Elbúcsúztatták Juhász Pétert

2024-04-15 18:12:54

Elbúcsúztatták Juhász Pétert

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS