Kizárták az Egert, de a fiatalok folytathatják

2014. március. 13., 16:17   |    

Kizárták az Egert, de a fiatalok folytathatják

A napokban a Heves megyei Bíróság jogerősen elrendelte az Eger FC Kft felszámolását, ezért a Sporttörvény hatályos rendelkezése szerint az Egri FC nem vehet részt az MLSZ versenyrendszerében.

Az MLSZ Fellebbviteli Bizottsága a mai napon - elutasítva az Egri FC Kft. fellebbezését - immáron jogerősen kizárta az egri csapatot a bajnokság további küzdelmeiből.

Sajnálatosan ez a döntés érinti a különböző korosztályú utánpótlás-bajnokságokban szereplő labdarúgókat is. Ezért az MLSZ, az egri önkormányzat képviselői és az Egri Sportcentrum SE vezetői megállapodtak abban, hogy a fiatal játékosok átigazolhatnak az Egri Sportcentrum SE-be, ott folytathatják sportpályafutásukat. A társadalmi szervezet a város önkormányzatának anyagi támogatásával működteti tovább az utánpótláscsapatokat.

Az Egri Sportcentrum SE kérelme alapján, az utánpótlás korú labdarúgók érdekeit szem előtt tartva, az MLSZ Versenyigazgatósága minden támogatást megad ahhoz, hogy az utánpótláscsapatok a bajnoki sorsolásoknak megfelelően megrendezzék a bajnokságból még hátralévő mérkőzéseiket és azokat – igaz, versenyen kívül – lejátszhassák.

Az ifjú labdarúgók a 2014-15. évi utánpótlás-bajnokságokban már ismét versenyszerűen szerepelhetnek az Egri Sportcentrum SE színeiben.

A hírkategória további hírei

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS