Ismét ülésezett a Szakmai Bizottság

2019. március. 27., 11:41   |    

Ismét ülésezett a Szakmai Bizottság

A tavaly ősszel életre hívott testület változatlan aktivitással dolgozik. Tekintettel a külföldön élő tagokra, illetve az összes tag elfoglaltságára, a személyes részvételű tanácskozások között a bizottság tagjai interneten tartják a kapcsolatot. A magyar-horvát Eb-selejtező kitűnő lehetőséget szolgáltatott arra, hogy ismét személyesen találkozzanak a bizottsági tagok. Mint ismert, a testület elsődleges feladata javaslattétel a 2020-2025-ös időszak egységes szakmai programjára, és elfogadása esetén annak felügyelete. Az ülésen több meghívott, köztük dr. Csányi Sándor, az MLSZ elnöke is részt vett.

Korábbi szövetségi kapitányok mellett a Nyugat-Európában már bizonyított korosztály tagjai alkotják az MLSZ szakmai bizottságát, melynek feladata a továbblépéshez szükséges szakmai folyamatok összehangolása.

A már elindított szakmai programok koordinációja mellett a 2020-2025-ös stratégia sportszakmára vonatkozó részének előkészítése érdekében a bizottság tagjai rendszeresen egyeztetnek az interneten, és már a decemberi munkaértekezleten eldőlt, hogy újabb személyes találkozójukra – a FIFA-játéknapot kihasználva – a horvátok elleni mérkőzés napján kerül sor.

Mint ismeretes, a szakmai bizottság vezetője Nyilasi Tibor, az MLSZ elnökségi tagja, korábbi 70-szeres válogatott, magyar bajnok edző. A testület tagjai: Dárdai Pál, Gellei Imre volt szövetségi kapitányok, Fehér Csaba 41-szeres válogatott labdarúgó, Fórián Zsolt korábbi NB I-es játékos, a Mol Vidi FC utánpótlásának szakmai igazgatója, Hajnal Tamás 59-szeres válogatott labdarúgó, Gera Zoltán, 97-szeres válogatott labdarúgó, Lőw Zsolt (a PSG másodedzője), Markó Edina (női szövetségi kapitány), Szabics Imre (az osztrák válogatott másodedzője), és Takács Mihály, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia igazgatója.  A vasárnapi értekezleten Gera Zoltán és Szabics Imre a magyar és az osztrák válogatott elfoglaltsága miatt nem tudott részt venni.

A testület megalakulását követően először számos nemzetközi példát vizsgált meg, majd a szükséges változtatások érdekében megkezdte a hazai utánpótlásképzés és versenyeztetés rendszereinek teljes körű áttekintését. A bizottság értékeli majd az NB I-es bajnokság szakmai színvonalát és az MLSZ sportigazgatóságának teljesítményét, ideértve a szövetségi kapitány, a sportigazgató, az utánpótlás-szakágvezető, valamint az edzőképzési igazgató beszámolóját is.

A színvonalas előadásokat, élénk vitákat hozó, félnapos megbeszélésen dr. Csányi Sándor, az MLSZ elnöke meghallgatta a bizottság beszámolóját az elmúlt időszakban elvégzett munkáról. Az elnök tájékoztatást kapott arról, hogy számos döntési alternatíva már körvonalazódik, de a bizottság az egyes témakörökben eltérő mértékben halad előre. Erre is tekintettel a bizottság a különböző területekre vonatkozó, viszont egymással összefüggő javaslatait egységes anyagban, és egy időben tervezi előterjeszteni a döntéshozók számára. Addig azonban még sok munka vár a tagokra, ezért a következő időszakban várhatóan legalább két további személyes találkozót is tervez a Szakmai Bizottság.


A hírkategória további hírei

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS