Idén Szon Hung Min nyerte a Puskás-díjat

2020. december. 17., 22:03   |    

Idén Szon Hung Min nyerte a Puskás-díjat

A 2009-es alapítás óta 12. alkalommal adták át az év legszebb gólját szerző labdarúgónak a Puskás-díjat. 2020-ban az elismerést a Tottenhamben szereplő Szon Hung Min kapta, aki a Burnley elleni bajnoki mérkőzésen szerzett góljáért részesült az elismerésben.

A FIFA The Best gáláján adta át a 2020 legjobbjainak járó elismerést, köztük a legnagyobb magyarról elnevezett Puskás-díjat. A legszebb gólt idén 12. alkalommal díjazták. A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség novemberben jelentette be a díjak jelöltjeit, akikre a szurkolók szavazhattak, a három kedvenc közül pedig a FIFA legendái választották ki a végső győztest. 2020-ban a díjat Szon Hung Min kapta, aki a Burnley elleni mérkőzésen a saját kapuja előtt szerzett labdát, majd végigsprintelte a pályát, minden szembejövő ellenfelet kicselezve, és egy védhetetlen lövéssel zárta az egyszemélyes akciót.

A díjnak már magyar győztese is van, 2019-ben Zsóri Dániel első magyarként vehette át a Debrecen színeiben, a Fradi ellen szerzett óriási ollózó góljáért, amelyet első NB I-es mérkőzésén szerzett. 

Zsóri Dániel a Puskás-díj első magyar győztese!

Zsóri Dániel a Puskás-díj első magyar győztese!

Lionel Messi és Juan Fernando Quintero előtt nyerte meg az év góljáért járó kitüntetést a Fehérvár 18 éves labdarúgója. A határon túli magyar játékos ollózó találatának akkor még a DVSC örülhetett, a későbbi bajnok Ferencváros ellen három pontot ért.

Tovább

A magyar származású, ám német válogatott Marozsán Dzsenifer is esélyes volt ugyanis az év legjobb női játékosának járó FIFA-elismerésre, ő végül nem szerepelt a díjazottak között.

A FIFA-GÁLA DÍJAZOTTAI:

Az év legjobb férfi játékosa: Robert Lewandowski (lengyel, Bayern München)
Az év legjobb női játékosa: Lucy Bronze (angol, Olympique Lyon, Manchester City)
Az év férfi kapusa: Manuel Neuer (német, Bayern München)
Az év női kapusa: Sarah Bouhaddi (francia, Olympique Lyon)
Az év edzője férfi csapatnál: Jürgen Klopp (német, FC Liverpool)
Az év edzője női csapatnál: Sarina Wiegman (holland, holland válogatott)
FIFA Puskás-díj (az év legszebb gólja): Szon Hung Min (dél-koreai, Tottenham Hotspur)
FIFA Fair Play-díj: Mattia Agnese (olasz)
Az év szurkolója: Marivaldo Francisco Da Silva (brazil)

Az Év férfi csapata:

Alisson Becker (brazil, FC Liverpool) - Trent Alexander-Arnold (angol, FC Liverpool FC), Virgil van Dijk (holland, FC Liverpool), Sergio Ramos (spanyol, Real Madrid), Alphonso Davies (kanadai, Bayern) - Joshua Kimmich (német, Bayern München), Kevin De Bruyne (belga, Manchester City), Thiago Alcantara (spanyol, Bayern München/FC Liverpool) - Lionel Messi (argentin, FC Barcelona), Robert Lewandowski (lengyel, Bayern München), Cristiano Ronaldo (portugál, Juventus)

Az Év női csapata:

Christiane Endler (chilei, Paris Saint-Germain) - Lucy Bronze (angol, Olympique Lyon), Wendie Renard (francia, Olympique Lyon), Millie Bright (angol Chelsea) - Tobin Heath (amerikai, Manchester United), Veronica Boquete (spanyol, AC Milan), Barbara Bonansea (olasz, Juventus), Megan Rapinoe (amerikai, OL Reign) - Delphine Cascarino (francia, Olympique Lyon), Vivianne Miedema (holland, Arsenal), Pernille Harder (dán, Chelsea)


Címkék:

A hírkategória további hírei

Szövetség
Bernben emlékeztek az 1954-es vb-döntőre
Szövetség
Ülésezett az Elsőfokú Licencadó Bizottság
Szövetség
Elhunyt Tatár György

2024-04-20 11:45:00

Elhunyt Tatár György

Szövetség
Elbúcsúztatták Juhász Pétert

2024-04-15 18:12:54

Elbúcsúztatták Juhász Pétert

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS