Hat éve tartó rossz sorozatot szakíthat meg az Újpest

2012. október. 21., 10:39   |

Hat éve tartó rossz sorozatot szakíthat meg az Újpest

Két vasárnapi mérkőzéssel zárul a tizenegyedik forduló az OTP Bank Ligában.

DVSC-TEVA– DIÓSGYŐRI VTK
(Október 21., 16.30)

A bajnoki címet védő DVSC-Teva tökéletes hazai bajnoki mérleggel várja a Diósgyőrt: öt mérkőzés, öt győzelem. Ráadásul a Loki a közvetlen vetélytársak ellen játszott a legjobban, a Győrt és az akkor még az élmezőnyhöz tartozó Bp. Honvédot is 4-1-re verte. A DVSC 2010. május 19. óta minden hazai bajnoki mérkőzésén szerzett gólt. A legutóbbi hat fordulóban mindössze kettőt kapott. A Diósgyőr négyszer játszott eddig vendégként a bajnoki idényben, az első mérkőzést (Kispesten 1-2) leszámítva nem szerzett gólt. Ebből kikalkulálható, hogy még nyeretlen, a megszerezhető 12-ből kettőt gyűjtött be, szombathelyi és székesfehérvári 0-0-s döntetlenjével. Az első tíz fordulóban mindössze háromszor ért el legalább két gólt, mindhárom mérkőzést Diósgyőrben játszotta. A diósgyőriek közül Tisza Tibor debreceni születésű, az egyelőre sérült Rudolf Gergely ugyancsak volt a Loki játékosa. A két csapat szeptemberben játszott már egymással, a Ligakupa-találkozót 5-2-re nyerte meg a hazai együttes a Nagyerdőben. A legutóbbi öt mérkőzést (minden helyszínt és sorozatot figyelembe véve) a DVSC-Teva nyerte meg. A Diósgyőr legutóbb 2009. május 22-én nyert Debrecenben.

GYŐRI ETO FC–ÚJPEST FC
(Október 21., 18.30)

A listavezető Győri ETO sorozatban megnyert hét mérkőzés után a legutóbbi fordulóban döntetlen játszott Pakson. A mostani bajnoki szezonban a hazai mérlege egy döntetlen után négy győzelem. Pintér Attila együttese 476 perce nem kapott bajnoki mérkőzésen gólt. Az Újpest eredményessége javult a bajnoki nyitányhoz képest, a lila-fehérek immár öt forduló óta veretlenek. A 9. fordulóban 3-1-re nyertek Pécsett, ez volt az első idegenbeli győzelmük 2012-ben, a kaposvári kivételével minden idegenbeli meccsükön szereztek gólt. A győri klub játékosai közül Jarmo Ahjupera, Lipták Zoltán, Tokody Tibor, Varga Roland és Völgyi Dániel is volt korábban az Újpest játékosa. (Vagy kölcsönben szerepelt ott.). 2006. augusztus 6. óta az Újpest sehol, semmilyen (felnőtt) sorozatban nem győzte le a Győri ETO csapatát. A Rába partján 2006. május 28-án nyert legutóbb a lila-fehér legénység.

A forduló eddigi eredményei

MTK–Videoton 3-2