Gyászszünet a hétvégi bajnokikon

2015. november. 14., 19:16   |    

Gyászszünet a hétvégi bajnokikon

A Magyar Labdarúgó Szövetség a hétvégi alacsonyabb osztályú bajnoki forduló hátralevő mérkőzésein gyászszünet megtartását rendelte el.

A magyar válogatott kapusa, Fülöp Márton méltósággal viselt, hosszú betegség után, 32 évesen hunyt el csütörtökön. A tragikusan fiatalon távozó kapus 24 alkalommal öltötte magára a magyar válogatott mezét, pályafutása során futballozott a BVSC, az MTK, a BKV Előre, a Siófok, valamint több neves angol egyesület színeiben is.

Ugyanezen a napon, 84 éves korában távozott közülünk Várhidi Pál, az Aranycsapat bő keretének tagja, 10-szeres válogatott labdarúgó is. Várhidi Pál tagja volt az 1954-es svájci világbajnokságon ezüstérmet szerző válogatott keretének, valamint az 1960-as, római olimpián bronzérmes magyar csapatnak. Játékosként egyszer, edzőként négyszer nyert magyar bajnokságot az Újpesti Dózsával.

A magyar labdarúgó-társadalom a két kiváló sportember mellett a hétvégi bajnoki márkőzések előtt megemlékezik a péntek esti, párizsi terrortámadásban elhunytakról is. A francia fővárosban történt embertelen cselekményeket követően a magyar kormány nemzeti gyásznapot rendelt el vasárnapra.

A hírkategória további hírei

Szövetség
Bernben emlékeztek az 1954-es vb-döntőre
Szövetség
Ülésezett az Elsőfokú Licencadó Bizottság
Szövetség
Elhunyt Tatár György

2024-04-20 11:45:00

Elhunyt Tatár György

Szövetség
Elbúcsúztatták Juhász Pétert

2024-04-15 18:12:54

Elbúcsúztatták Juhász Pétert

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS