Gulácsi Péterék visszatérnek a Puskás Arénába

2021. március. 03., 20:47   |    

Gulácsi Péterék visszatérnek a Puskás Arénába

A tavalyelőtti BL-győztes, tavalyi angol bajnok Liverpool és a három magyar válogatott játékost is foglalkoztató német RB Leipzig BL-nyolcaddöntőjének visszavágóját is a budapesti Puskás Arénában rendezik meg - jelentette be hivatalos csatornáin a Puskás Aréna.

A budapesti Puskás Aréna felkapott helyszín ezekben a hetekben a nemzetközi kupaporondon. Idén eddig két Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőt és egy Európa-liga-mérkőzést rendeztek az egyenes kieséses szakaszban a magyar fővárosban, jövő héten pedig két újabb nemzetközi kupameccsnek ad otthont a 2019-ben átadott Puskás Aréna.

Az első találkozó az RB Leipzig-Liverpool összecsapás volt, ezt az osztrák Wolfsberger AC-Tottenham EL-találkozó követte, majd a Borussia Mönchengladbach és a Manchester City BL-nyolcaddöntőjének első meccsét játszották le a stadionban. A mérkőző felek egyöntetű véleménye volt, hogy a Puskás Aréna tökéletes helyszínnek bizonyult, ezek után nem jelentett meglepetést, hogy az UEFA bejelentette: újabb mérkőzéseket rendez meg Magyarország nemzeti stadionjában.

Előbb március 10-én a Liverpool és az RB Leipzig újrázik nálunk, és játssza le BL-párharca visszavágóját (az első meccset a Liverpool 2-0-ra nyerte meg), majd március 18-án a Molde-Granada Európa-liga-összecsapást rendezik meg az arénában. Előbbi találkozón ismét pályára léphet a Puskásban két válogatott játékosunk, Gulácsi Péter és Orbán Willi (a lipcseiek harmadik magyarja, a sérült Szoboszlai Dominik szereplésére azonban nincs esély).

Március 10-én női BL-mérkőzést is rendeznek Magyarországon, a norvég LSK Kvinner és a Jakabfi Zsanettet is foglalkoztató német Wolfsburg a nyolcaddöntő visszavágóján találkoznak Gyirmóton.

Magyarország minden rangos labdarúgó eseménynek örömmel ad otthont. Az elmúlt évtized infrastruktúra-fejlesztéseinek köszönhetőn rendelkezünk olyan létesítményekkel, amelyek alkalmasak nagyszabású sportesemények lebonyolítására.

A közelmúltban sikerrel rendeztek női Bajnokok Ligája-döntőt, illetve első alkalommal nézőkkel a koronavírus-járvány első hulláma után férfi Szuperkupa-döntőt hazánkban. Magyarország a nyári időszakban helyszíne volt semleges pályaként az európai kupamérkőzések selejtezőinek. Itt fogadta a Juventust és a Barcelonát is a Ferencváros a Bajnokok Ligája csoportkörében. A szervezéssel, a rendezéssel mind az európai szövetség, mind a résztvevő csapatok és a szurkolók is maximálisan elégedettek voltak, és a gyakorlatban is vizsgázott a stadionban a gólvonal-technológia és a videóbíró-rendszer.

A nyáron az EURO2020-nak, vagyis a férfi Európa-bajnokságnak leszünk társházigazdái, valamint szintén 2021-ben társrendezői leszünk az U21-es Európa-bajnokságnak, továbbá Budapest 2023-ban rendezhet Európa-liga-döntőt is.


A hírkategória további hírei

Szövetség
Elhunyt Tatár György

2024-04-20 11:45:00

Elhunyt Tatár György

Szövetség
Elbúcsúztatták Juhász Pétert

2024-04-15 18:12:54

Elbúcsúztatták Juhász Pétert

Szövetség
Végső búcsút vettek Müller Sándortól

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS