Gianni Infantino a FIFA új elnöke

2016. február. 26., 18:49   |    

Gianni Infantino a FIFA új elnöke

A svájci Gianni Infantinót választották a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) új elnökének a szervezet pénteki, Zürichben rendezett rendkívüli kongresszusán.

A választás első fordulójában egyik jelölt sem kapta meg a szavazatok kétharmadát, ezért az egyszerű többséget igénylő második forduló döntött, amelyben Gianni Infantino, az UEFA svájci főtitkára 115 voksot kapott a 207 szavazásra jogosult küldöttől. A bahreini Salman Bin Ibrahim al-Kalifa sejkre, az ázsiai szövetség (AFC) elnökére 88-an, Ali bin al-Husszein jordán hercegre, a FIFA végrehajtó bizottságának korábbi tagjára pedig négyen szavaztak. A francia Jérome Champagne, a FIFA korábbi főtitkár-helyettese nem kapott szavazatot.

Az elnökválasztás előtt a FIFA-tagszövetségek küldöttei - a nagyobb átláthatóság, számon kérhetőség jegyében - a globális futballirányítást érintő változásokról döntöttek, így a politikai és kereskedelmi döntéshozatal különválasztásáról, a csúcsvezetők eddigieknél részletesebb átvilágításáról, a női labdarúgás és az emberi jogok széles körű támogatásáról.

- A FIFA szomorú pillanatokon, kritikus helyzeteken van túl, de ezeknek az időknek vége. Reformokra, megfelelő irányításra és átlátható viszonyokra van szükség. Elkötelezettséggel és kemény munkával visszanyerjük a tiszteletet, és akkor végre ismét erre a gyönyörű játékra koncentrálhatunk. Vissza fogjuk állítani a FIFA jó hírnevét - fogalmazott kinevezése után Gianni Infantino.

A hírkategória további hírei

Szövetség
Bernben emlékeztek az 1954-es vb-döntőre
Szövetség
Ülésezett az Elsőfokú Licencadó Bizottság
Szövetség
Elhunyt Tatár György

2024-04-20 11:45:00

Elhunyt Tatár György

Szövetség
Elbúcsúztatták Juhász Pétert

2024-04-15 18:12:54

Elbúcsúztatták Juhász Pétert

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS