Futballkártya: mikor törlődik az előregisztráció?

2016-03-17 16:31:40   |   nyomtatás

Futballkártya: mikor törlődik az előregisztráció?

Az utóbbi napokban több szurkoló is jelezte, hogy korábban hiába végezte el az internetes előregisztrációt Futballkártyája kiváltására, nem tudja átvenni az igényelt kártyát.

Az ilyen esetek leggyakrabban akkor fordulnak elő, ha valaki az internetes előregisztrációja utáni 30 napon belül nem veszi át az elkészült kártyát, ugyanis erre az időtartamra szól a felhatalmazás a személyes adatok kezelésére. Ha ebben az időszakban a regisztráló szurkoló nem jelentkezik a Futballkártyáért, akkor - a jogszabályi előírásokkal összhangban és az Adatkezelési Tájékoztatónak megfelelően - azt megsemmisítik, regisztrációja pedig automatikusan törlődik. Ilyen esetben új regisztrációra van szükség a kártyakiváltáshoz.

A 30 napos határidő akkor is érvényes, ha valaki letiltatta a kártyáját (mert pl. elveszett, ellopták). Ha a letiltás utáni 30 napban a korábbi kártyatulajdonos nem vált ki új kártyát, akkor szintén törlődik a regisztrációja, és csak újbóli regisztrációt követően szerezhet be új Futballkártyát. A kiállított kártya vidékre történő postázásának kérése esetén javasoljuk, hogy azt 21 napon belül vegyék át, különben a kártyát visszaküldik, a regisztráció pedig törlődik.

Érdemes észben tartani, hogy az MLSZ által 2017.04.25. előtt kiadott Futballkártyák is 3 évig érvényesek. Az elsőként kiadott Futballkártyák 2017 júniusában kezdenek lejárni, míg az elsőként kiadott klubkártyák 2016 júliusától. Érdemes már a lejárat előtt új kártyát készíttetni, mert ez esetben a tagság folyamatos marad. Ha a kártya mégis lejár, akkor a Sporttörvény értelmében három munkanap után a személyes adatokat törölni kell. Ez esetben új regisztrációval kell új kártyát kiváltaniuk a szurkolóknak, és az esetleges gyűjtött kedvezmények is elvesznek. Ha a kártya birtokosa a regisztrációkor (vagy később) megadta e-mail címét, és kapcsolattartási célból adatai kezeléséhez hozzájárult, úgy a kártya lejárata előtt 30 nappal e-mailben figyelmeztetést kap. A klubkártya lejárata (és a klubtag egyéb személyes adatai) megtekinthetőek, bizonyos adatai módosíthatók a https://klubkartya.mlsz.hu oldalon bejelentkezés után, ahol a kártyabirtokos az kártyához kapcsolódó értesítéseket is beállíthatja. A bejelentkezéshez érvényes klubkártya szám és titkos PIN kód megadása szükséges.

Címkék:

A hírkategória további hírei

Szövetség
Elhunyt Lázár Bence

2018-02-22 14:27:50

Elhunyt Lázár Bence

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • MOL

Szponzoraink

  • Merkantil Bank
  • Groupama Biztosító
  • Förch
  • Jet Sol