FIFA TMS-konferencián vettek részt az MLSZ munkatársai

2013. április. 18., 18:45   |    

FIFA TMS-konferencián vettek részt az MLSZ munkatársai

2013. április 17-én tartotta a FIFA az UEFA tagállamok részére szervezett FIFA TMS konferenciát a zürichi Crowne Plaza Hotelben.

A FIFA által üzemeltetett TMS (Transfer Matching System) rendszeren keresztül bonyolódnak 2010. óta a hivatásos labdarúgók nemzetközi átigazolási tranzakciói. A zürichi eseményre a TMS rendszert kezelő európai átigazolási szakemberek kaptak meghívást, az MLSZ-t Varga Krisztina versenyszervezési osztályvezető és Szigethy András, a kiskorúak átigazolási referense képviselte.

A program egy kerekasztal beszélgetéssel kezdődött, amely során a hallgatóság tagjai három aspektusból kaphattak választ aktuális szakmai kérdésekre. A kerekasztalba Omar Ongaro, a FIFA Játékos-Státusz részlegének vezetője, Laura Dijak a FIFA TMS munkatársa mellett a tagszövetségek képviseletében Varga Krisztina kapott meghívást. Az MLSZ munkatársa – többek között – ismertette a nálunk folyó képzés menetét és a kiskorúak nemzetközi átigazolásával kapcsolatos informatikai fejlesztéseket.

A konferencia ezt követően a FIFA munkatársai által tartott előadásokkal folytatódott, továbbá sor került esettanulmányok feldolgozására és kis csoportos vitafórumokra. Az eseményt állófogadás zárta le, amelyen valamennyi meghívott részt vett.

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS