Év Sportolója választás: főszerepet kap a labdarúgás

2015. december. 21., 17:51   |    

Év Sportolója választás: főszerepet kap a labdarúgás

A Magyar Sportújságírók Szövetsége január 14-én rendezi meg az M4 Év Sportolója Gálát a Nemzeti Színházban. A labdarúgás minden eddiginél kiemeltebb szerepet kap az eseményen.

A Magyar Sportújságírók Szövetségének tagjai minden évben megszavazzák az elmúlt év legjobb sportolóit, sportszakembereit, akik hagyományosan egy gálaünnepség keretében veszik át kiemelkedő teljesítményükért járó díjaikat. Az M4 Év Sportolója Gálát 2016. január 14-én, 19.30 órától új helyszínen, a Nemzeti Színházban tartja a szövetség.

Az MSÚSZ-elnökség döntésének értelmében összesen kilenc kategóriában adnak át elismeréseket, megválasztják az év férfi és női sportolóját, az év csapatát, edzőjét, illetve új kategóriaként az év labdarúgóját, ezen kívül a fogyatékos sportban az esztendő női és férfi sportolóját, edzőjét és csapatát.

- A sportújságíró-szövetség gáláján az elmúlt évtizedekben ritkán tudtak díjat nyerni labdarúgók, az előző fél évszázadban mindössze 2009-ben Egervári Sándor és az általa vb-bronzéremre vezetett U20-as válogatott, illetve ezt megelőzően, 1985-ben Mezey György és a világbajnokságra kijutó válogatott kapott elismerést - mondta az mlsz.hu-nak Szöllősi György, az MSÚSZ elnöke. - Idén - Király Gábor személyében - az év férfi sportolója díjra esélyesek között is találunk labdarúgót, és meggyőződésem, hogy a többi kategóriában ugyancsak a dobogóra esélyesek között lesznek a futball képviselői, akár a csapatok között az A-válogatottra, akár az edzők között Dárdai Pálra, Bernd Storckra és Thomas Dollra gondolunk. A labdarúgás az ország legnépszerűbb sportága, az igazolt sportolók közel hetven százaléka űzi ezt a játékot, és a jelenlegi A-válogatottban több olyan játékos is szerepel, aki igazi példaképként szolgálhat a fiatalok számára. Úgy gondolom, ez önmagában is megindokolja, hogy az Európa-bajnoki részvétel kiharcolása után a labdarúgóknak helyük van az év legjobbjai között, akkor is, ha a többi sportágat olyan világklasszisok képviselik, akik adott esetben Európa-bajnoki vagy világbajnoki győzelmet szereztek az év során.

A sportújságírók idén megválasztják az Év Labdarúgóját, a jelöltek listáján Bogdán Ádám (Liverpool), Böde Dániel (FTC), Dzsudzsák Balázs (Bursaspor), Gera Zoltán (FTC), Guzmics Richárd (Wisla Krakkó), Kádár Tamás (Lech Poznan), Király Gábor (Haladás), Németh Krisztián (Sporting Kansas City), Nikolics Nemanja (Legia Varsó) és Priskin Tamás (Slovan Bratislava) neve szerepel.

Az M4 Év Sportolója Gálán további két labdarúgással kapcsolatos díjat is átadnak, méghozzá az MLSZ életműdíját, valamint az év legszebb gólját szerző labdarúgó elismerését.

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS