A lelátói biztonságot vizsgálta az Európa Tanács

2018. november. 16., 14:49   |    

A lelátói biztonságot vizsgálta az Európa Tanács

Már a 2020-as Európa-bajnoksághoz kapcsolódóan értékelte Magyarország biztonsági felkészültségét az Európa Tanács. Az UEFA szakértőit is magába foglaló delegáció a klubok, a szövetség és a szurkolók közötti együttműködést is vizsgálta.

Az Európa Tanács értékelő látogatást tett Magyarországon. Az UEFA képviselőit is magában foglaló delegáció a 2020-as Európa-bajnoksághoz kapcsolódóan vizsgálta Magyarország biztonsági jellegű felkészültségét. 

A program keretében Samu István, az MLSZ biztonsági igazgatója tartott előadást. A delegáció tagjai – amely az UEFA szakértőit is jelenti – Magyarország gyakorlati felkészültségét az észtek elleni mérkőzésen is vizsgálták. Pénteken megnézték az épülő Puskás Ferenc Stadiont és találkoztak az NB I-es csapatok képviselőivel.

A 2020-as Európa-bajnokság előkészületeivel összefüggő egyes sportrendezvények, sportrendezvény-biztonsághoz kapcsolódó koordinációs és harmonizációs feladatok ellátásáért is felelős Állandó Bizottság szakértőiből álló 8 fős delegáció a látogatás során többek között a labdarúgócsapatok és a Magyar Labdarúgó Szövetség, valamint a szurkolói csoportok közötti együttműködésre is fókuszált.

A program része volt egy kerekasztal-beszélgetés, amin az Európa Tanács delegációja mellett részt vettek a DVSC, a DVTK, az FTC és az Újpest FC biztonsági felelősei; az MLSZ szurkolói kapcsolattartó munkatársa és az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportért Felelős Államtitkárságának munkatársai is.


A hírkategória további hírei

Szövetség
Ülésezett az Elsőfokú Licencadó Bizottság
Szövetség
Elhunyt Tatár György

2024-04-20 11:45:00

Elhunyt Tatár György

Szövetség
Elbúcsúztatták Juhász Pétert

2024-04-15 18:12:54

Elbúcsúztatták Juhász Pétert

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS